Hlavní obsah

Posila Karviné Mensah: Chci hrát každou minutu

Karviná

Půl roku vydržel v Norsku záložník Derrick Mensah. Ghanský záložník, jenž v minulé sezóně pomáhal Baníku se záchranou v první lize, v lednu odešel do Haugesundu, kde ale příliš šancí nedostal. V třetím týmu norské Tippeligaen nastoupil pouze ke čtyřem zápasům, v další čtyři proseděl na lavičce náhradníků a proto se rozhodl znovu změnit dres. A když se ozvala Karviná, neváhal.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Bývalý Baníkovec Derrick Mensah z Ghany obléká dres Karviné.

Článek

„Karviná má v lize velké ambice a já bych jim chtěl pomoct," svěřoval se 21letý fotbalista a vysvětloval, proč se v Norsku neprosadil více. „Změnil se trenér. Když jsem tam přišel, tak jsem hrával, poté, nový kouč už se mnou nepočítal. Nelíbilo se mu, jak hraju. Tak jsem mu řekl, že už tam nechci hrát a že chci jinam," popisoval Mensah.

První utkání, do kterého bývalý Baníkovec po návratu do Česka zasáhl, bylo přátelské utkání právě proti Baníku Ostrava v Bohumíně (1:1). „Moc jsem se na to těšil. Je to můj bývalý klub a chtěl jsem se ukázat. A taky jsem chtěl trenérovi Weberovi ukázat, co umím," říkal Mensah.

Úplně se mu to ale nepodařilo, protože už v prvním poločase dostal kopačkou pod oko a nechal se vystřídat. „Trochu mě tím naštval. Chtěl jsem ho vidět v celém utkání. Nevím, jak moc vážné to zranění to bylo, ale podle mého to vzdal trochu moc rychle. Hráči by měli být odolnější," zlobil se karvinský trenér Jozef Weber. „Ale my víme, co umí, bohužel jsem u něj viděl trochu kondiční problém," dodal.

To ale Mensah odmítá. „Ne, ne. Jsem na tom kondičně velmi dobře. Ale dostal jsem ránu do hlavy a točila se mi hlava. Proto jsem musel střídat. Byl jsem rozzlobený, protože chci hrát každý zápas, každou minutu. A je jedno, zda je to přátelák, pohár nebo liga. Ještě ale potrénuju a na Jihlavu budu připravený stoprocentně," přesvědčoval někdejší mládežnický reprezentant Ghany.

S Karvinou se Mensah připravoval už čtrnáct dnů. A na nové spoluhráče se prý zvykl okamžitě. „Jsou velmi přátelští a neustále se mnou mluví. Bohužel ale jenom česky," vykládal s úsměvem lámanou češtinou Mensah. Defenzivní záložník od příchodu do Ostravy v březnu roku 2014 odehrál v nejvyšší české lize za Baník 24 zápasů, gól doposud nevstřelil. Do Karviné přišel na roční hostování z opcí.

Reklama

Související témata: