Hlavní obsah

Dohrávky fotbalové ligy znovu ohrožuje počasí

PRAHA

Nekonečné trable s termínovou listinou první fotbalové ligy neberou konce ani poté, co se zima definitivně vzdala své vlády. Prudké oteplení a bohaté dešťové srážky totiž ohrožují odehrání dalších dvou odložených zápasů, které se neuskutečnily v uplynulých týdnech. Na ligu by se mělo jít ve středu jít v Jihlavě, kam k dohrávce 19. kola přijede Sparta, duel Příbram - Jablonec nebyl sehrán o kolo později.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Počasí ohrožuje i dohrávky odložených zápasů.

Článek

Především ve středočeském městě panují o stav hrací plochy velké obavy. Příbram kvůli počasí přišla o tři zápasy, naposledy o nedělní utkání s Ostravou, teď hrozí i odložení středeční dohrávky. "Od rána zde vytrvale prší, ale pořád by se ještě hrát dalo. Zvlášť pokud by nepršelo v den zápasu," popsal aktuální situaci v Příbrami technický ředitel klubu Josef Hadraba.

Připomněl ale další nebezpečí, které může ohrozit tamní trávník na delší čas. "Více starostí nám dělá stav rozlévající se Litavky. Dnes dopoledne se tam sice začaly stavět ochranné zábrany, ale obavy tím nekončí. Pokud by se rozlila na hřiště, nepůjde zde hrát nejméně měsíc," řekl Hadraba. Oba týmy se ale na zápas dál připravují.

Zajímavá historie

Vzájemné duely Příbrami a Jablonce mají zajímavou historii. Poslední tři zápasy totiž skončily vždy výhrou domácího týmu 3:1. "Už bychom rádi přešli na normální cyklus zápasů, odklady nám nedělají radost," řekl trenér Pavel Tobiáš, kterému budou chybět potrestaní Huňa s Otepkou.

Domácí na jaře ještě nebodovali, soupeř potvrzuje pověst mužstva s pohárovými ambicemi, byť naposledy podlehl Liberci. "Není ale důvod, abychom byli skleslí. V Liberci jsem byl s naším výkonem do 60. minuty navýsost spokojen, byl to jeden z nejlepších výkonů venku, a byl bych rád, kdybychom něco podobného zopakovali i v Příbrami," uvedl kouč Rada.

K utkání ještě nebude připravený jablonecký gólman Špit, jehož trápí koleno. Šrámy ze sobotního derby mají i Hušek s Kučerou, Smíšek pyká za vyloučení.

Konkurz na střelce

Jihlava by mohla vyhlásit konkurz na střelce: v posledních devíti zápasech vstřelila pouhé dva góly a na výhru čeká od konce listopadu, na tu domácí dokonce od ještě o dva měsíce déle. Jenže duel se Spartou bude mít odlišnou atmosféru; na zápas je vyprodáno, i když v jihlavské realitě to znamená pouhé dva tisíce diváků.

Trenér Karel Večeřa se musí obejít bez Malínka, který má karetní trest. "Snad nám diváci pomohou, budeme se rvát o vítězství. Ovšem srovnání obou klubů hovoří jednoznačně ve prospěch Sparty," řekl trenér.

Večeřa lituje, že se utkání neodehrálo v původním termínu. "Sparta se zlepšuje a nyní je už jinde než před měsícem. Do sestavy naskakuje Sivok, nesmírně nebezpečný je Došek, rozehrává se Šimák," povšiml si Večeřa.

Sparta odložila odjezd

Jemu i pořadatelům dělá obavy znovu terén. "V pondělí byl výborný, jenže ráno začalo pršet, a pokud déšť neustane, tak mám obavy. Spodní vrstva je promrzlá a nepropustná," přiblížil Večeřa současný stav.

Kouč Sparty Stanislav Griga proto odložil odjezd svého týmu z úterního odpoledne až na středeční poledne, aby Pražané případně necestovali na Vysočinu podruhé zbytečně.

Sparta na jaře zlepšila defenzivu a konečně začala střádat vytoužené body. Její brankář Blažek drží už 280 minut čisté konto, navíc Letenští už čtyřikrát za sebou neprohráli. Jejich kouč Stanislav Griga hodnotí Jihlavu jako tým s velmi dobře organizovanou obranou.

"Jihlava sehrála vyrovnané zápasy na začátku jara, navíc doma nedostala gól. Navíc to bude pro domácí velký svátek, poprvé přijede Sparta," naznačil letenský kouč, že soupeř mu bude mít velkou motivaci. Herzán už začal po zranění s přípravou, ale zatím nastoupit nemůže, naopak Slepička už je v plném tréninku.

Středa 29. března:
19. kolo:
17:00, Vysočina Jihlava - Sparta Praha (Jílek - Chytil, Zlámal/Adam; na podzim 0:2).
20. kolo:
17:00, Marila Příbram - FK Jablonec (Matějek - Wilczek, Kumstát/Kovařík; 1:3).

Reklama