Hlavní obsah

Holoubka čeká další maturita. Utnout v Brně černou ligovou sérii

Praha

Zápas na chycení, jak David Holoubek s nadsázkou konstatoval, zvládl s grácií. Hned tři dny po vítězství nad Interem Milán však mladého zastupujícího kouče fotbalové Sparty čeká další trenérská maturita. Nastartovat tým i v lize. Letenští před duelem v Brně ztrácejí po sobotních zápasech 9. kola sedm bodů na vedoucí Mladou Boleslav, navíc se na ně dotáhla Slavia.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty David Holoubek (vpravo) a obránce Ondřej Mazuch se radují po výhře nad Interem Milán.

Článek
Fotogalerie

Jen jeden večer se mohli slastně opájet nečekaným triumfem nad italským gigantem. Od pátečního rána začali pracovat na dalším zadání - přerušit černou ligovou sérii. Sparta z posledních tří kol vytěžila pouze dva body. A kdyby nezvládla ani duel na Zbrojovce, bylo by její postavení v tabulce kritické.

„Atmosféra v kabině je teď samozřejmě příjemnější než ráno po prohraném derby... Sehráli jsme s Interem fantastický zápas, i naše hra měla slušné parametry. Teď se nám lépe připravuje na další zápas," líčí pro klubovou televizi stoper Ondřej Mazuch, který se právě z Brna vydal do světa velkého fotbalu.

„Ve čtvrtek jsme znovu mohli mít radost z fotbalu. Ale když nevyhrajeme v Brně, zase se to vrátí do starých kolejí. Jedna vlaštovka jaro nedělá," uvědomuje si Václav Kadlec, autor dvou gólů proti Interu.

Doufají v uzdravení marodů

Spartu trápí velká marodka a čtvrteční pohárový duel navíc nedohráli Frýdek a Michal Kadlec.

„Pokud jde o zdravotní stav, došlo k mírnému zlepšení. U dvou, tří hráčů, třeba Marečka a Frýdka, je naděje, že by mohli nastoupit," avizuje Stanislav Hejkal, jeden z asistentů pověřených vedením týmu.

Na jaře Pražané prohráli v Brně 0:1, předtím Zbrojovku v lize pětkrát za sebou porazili.

„Čeká nás úplně jiný zápas než s Interem. Musíme se dobře připravit, stejně jako ve čtvrtek vycházet z obrany a hrát týmově. Potom věřím, že si odvezeme tři body," říká Mazuch.

Nedělní duel Brno - Sparta se hraje od 14:30, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, všechny ligové zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama