Hlavní obsah

Trenér, o něhož se zajímala Slavia i Sparta, zůstává další čtyři roky v Žilině

Žilina
Aktualizováno

Jak se dalo očekávat, oznámil prodloužení spolupráce s Žilinou, kde působí od léta 2013. Fotbalový klub pod Dubněm je s prací kouče Adriána Guľy natolik spokojený, že nedávno odmítl nabídky nejen polských klubů, třeba Legie Varšava, ale také pražské Slavie. A po odchodu Zdeňka Ščasného ze Sparty se začalo spekulovat také o zájmu letenského rivala sešívaných... Teď je jasno, Guľa prodloužil smlouvu v Žilině až do roku 2020.

Foto: Sport.cz

Adrián Guľa v akci na lavičce Žiliny.

Článek

Mladý kouč Žiliny je považován za trenérského novátora. Adrián Guľa působil v české lize jako hráč, oblékal dres Opavy, Jablonce a Žižkova. Na trenérskou dráhu se vydal jako 34letý. Nejdříve postoupil s Trenčínem z druhé ligy mezi slovenskou elitu, pak mu otevřel dveře i do pohárové Evropy. Od léta 2013 vede Žilinu. I když se mu zpočátku nedařilo, v této sezóně už tým jistě vede tabulku.

Dobře se ví, že Guľova práce se líbí Jaroslavu Hřebíkovi, řediteli sparťanské mládeže. Proto se rozběhly spekulace, že právě kouč Žiliny patří ke kandidátům, o nichž letenský klub uvažuje.

Odmítl jsem Slavii, ne Spartu, řekl majitel

„Mně nebo někomu z klubu se nikdo ze Sparty ohledně trenéra Adriána Guľy neozval. Zase jen spekulace. Odmítl jsem před časem Slavii Praha, ale ne Spartu Praha. Znám se s majitelem klubu z Letné Danielem Křetínský osobně a to by mi určitě zatelefonoval, kdyby něco bylo," prohlásil koncem září majitel žilinského klubu Jozef Antošík pro slovenský Šport.

O Guľovi se již dříve spekulovalo také ve spojitosti s Libercem či Plzní.

Spartu přechodně vede mladý David Holoubek, který nemá profilicenci. Námluvy s libereckým Jindřichem Trpišovským během rozehraného podzimu nedopadly, Letenští tak dál hledají trvalé řešení.

Mohl by jím přece jen být Guľa...? Odpověď zní NE.

"MŠK Žilina a Adrián Guľa se dohodli na spolupráci do 30. června 2020," oznámil před chvílí na tiskové konefrenci sportovní manažer Karol Belaník. "Tržní cena trenéra je momentálně nevyčíslitelná," dodal se smíchem, což lze brát jako jasný vzkaz všem případným zájemcům o angažování kouče Guľy...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články