Hlavní obsah

Ve fotbalových dohrávkách jde o udržení

PRAHA

Středeční dohrávky fotbalové Gambrinus ligy jsou především bojem o záchranu. Navíc v Příbrami se konečně uzavře 18. kolo, takže od začátku jarní části ligy budou kompletně dohrána čtyři ze sedmi.

Článek

Marila přivítá doma rozjeté Blšany, které neprohrály čtyřikrát v řadě. "Trest si odpykal Otepka, takže by se měla zvednout hra naší středové řady. Chybět bude naopak Penner, zbytečně vyloučený ve Zlíně. Zápas je pro nás důležitý, protože v případě bodové ztráty bychom se mohli namočit do přímých bojů o záchranu, naopak tři body nás vrátí do horní poloviny tabulky," konstatoval kouč Marily Pavel Tobiáš.

Hosté jsou povzbuzeni domácí remízou se Spartou, navíc čtyřikrát za sebou neinkasovali. "V minulých zápasech jsme proti silným soupeřům dobře bránili, ale nyní potřebujeme konečně i skórovat. V útočné fázi musíme být odvážnější," přemítal blšanský trenér Michal Bílek. "Neporazitelnost bychom rádi prodloužili. Důležité bude uhlídat Otepku, který je pro Příbram klíčovým hráčem," dodal.

Nabuzeni víkendovými výhrami nastoupí na Bazalech k dohrávce 19. kola fotbalisté domácího Baníku i Brna. "Nesmíme připustit žádné sebeuspokojení. Čeká nás další důležitý souboj na těžkém terénu," prohlásil kouč Baníku Pavel Hapal. Jeho tým v sobotu ukončil sérii sedmi zápasů bez výhry a brousí si zuby na další zisk. "Znovu musíme hrát s obrovským zaujetím a úsilím, jako jsme předvedli proti Slovácku."

Brňané by na cestě za záchranou rádi navázali na nedělní premiérové vítězství na cizím hřišti v Jablonci. "Před dvěma domácími zápasy pravdy, s Olomoucí a Blšany, chceme aspoň bodík přivézt i z Ostravy," řekl brněnský kouč Josef Mazura. "Utekli jsme ze sestupových příček, nálada v týmu se tudíž rapidně zvedla. Zdaleka však ještě nemáme vyhráno," prohlásil Mazura. Chybět mu bude distancovaný Zelenka, jehož na hrotu nahradí jeden z dvojice Švancara, Simr.

Dohrávky 18. a 19. kola Gambrinus ligy:
17:00PŘÍBRAM - BLŠANY
Trest už vypršel příbramskému Otepkovi, za vyloučení pyká Penner. Z Blšan má svalové problémy Brunclík, kouč udělá jednu změnu v sestavě.
18:00OSTRAVA - BRNO
V domácím týmu je nejistý start Čížka, nastoupit už mohou Magera i Čoupek. Do základu Brna se vrací Pavlík, v trestu jsou Zelenka a Schuster.

Reklama