Hlavní obsah

Liberec - Hradec 2:0Liberec porazil dvěma trefami Bartla nováčka z Hradce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Bartl 1 : 0
79. Bartl 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce porazili v 11. ligovém kole Hradec Králové 2:0 brankami Daniela Bartla z 69. a 79. minuty. Slovan si doma spravil chuť po čtvrteční prohře 1:3 s Fiorentinou v Evropské lize a po třetí výhře v této sezóně nejvyšší soutěže poskočil na jedenácté místo tabulky. Východočeský nováček naopak prohrál počtvrté za sebou a klesl na čtrnáctou příčku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Daniel Bartl (vpravo) ze Slovanu Liberec se raduje se spoluhráči Egonem Vůchem (vlevo) a Petrem Ševčíkem.

Článek

Liberecký trenér Trpišovský udělal proti čtvrtečnímu duelu s Fiorentinou hned čtyři změny v sestavě. Domácí začali aktivně a první půlhodinu hrozili hlavně oni. Vůchovu střelu ale vytáhl nad břevno brankář Ottmar a při několika dalších závarech chyběl Severočechům důraz.

Poté se osmělili i hosté. V 36. minutě volný Holeš po přímém kopu hlavičkoval do středu branky, kde stál Dúbravka, který si poté poradil i s pokusem Krátkého k tyči. Největší šanci prováhal Hradec těsně před pauzou. Černý šel ve dvojici s Vlkanovou sám na gólmana, jenže trestuhodně špatně přihrál před prázdnou bránu a spoluhráč na míč nedosáhl.

Po přestávce hlavičkoval mimo domácí Markovič, na druhé straně se vzápětí po individuální akci dostal do zakončení Vlkanova, ale Dúbravka ho vychytal.

Bartl zařídil výhru

Slovan se prosadil až v 69. minutě. Coufal vzduchem vysunul střídající Ševčíka, který zprava přihrál na malé vápno a důrazný Bartl překonal Ottmara.

Královéhradecký gólman poté podržel svůj tým čtvrthodiny před koncem při Ševčíkově hlavičce, v 79. minutě už ale podruhé inkasoval. Ševčík si zopakoval spolupráci s Bartlem a ten přidal svou druhou branku v utkání. V lize se dvakrát v jednom duelu trefil poprvé v kariéře. Liberec tak Votroky v nejvyšší soutěži porazil doma poosmé za sebou.

11. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:0 (0:0)
Branky: 69. a 79. Bartl. Rozhodčí: Příhoda - Paták, Šimáček. ŽK: Folprecht, Coufal - Černý, Schwarz, Chleboun. Diváci: 3652.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Hovorka, Bartošák (68. Sýkora) - Breite, Folprecht - Bartl (86. Karafiát), Markovič, Vůch - Komličenko (46. Ševčík). Trenér: Trpišovský.
Hradec: Ottmar - Holeš, Polom, Plašil, Mudra (78. Trubač) - Schwarz, Janoušek - Krátký (78. Pázler), Vlkanova, Malinský - Černý (83. Chleboun). Trenéři: Pilný a Frimmel.

Reklama

Související témata: