Hlavní obsah

Rozhodnout duel se Spartou? Je to splněný dětský sen, liboval si plzeňský střelec Krmenčík

Plzeň

Třiadvacetiletý plzeňský útočník Michael Krmenčík se stává sparťanským katem. Podruhé za sebou rozhodl o vítězství Viktorie nad letenským rivalem. Na jaře na Letné dal Pražanům dva góly, v neděli sice jen jeden, ale opět znamenal tři body. Rozhodně se však jako kat nebo specialista na Spartu necítí. „Je to spíš náhoda, připravuji se na ni jako na každý zápas, ale dát Spartě gól a za tři body, to je super krásný pocit. Přál bych to každému. Pro mě to je i splněný dětský sen,“ usmíval se po nedělním podzimním šlágru v Doosan Areně.

Plzeň po zápase se SpartouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparta po zápase s Plzní.

Plzeň po zápase se Spartou.

Po gólu jste se radoval s fanoušky. Byl mezi nimi někdo z rodiny?

Fanoušci Viktorky jsou všichni jako moje rodina, proto jsem s nimi gól hned oslavil. Byla to bezprostřední reakce a velké emoce.

Máte proti Spartě větší motivaci?

Určitě to je jiné, než když hrajete třeba se Zlínem nebo Slováckem. A když s ní hrajete v Plzni, musíte ji zkrátka porazit!

Viktorii se to povedlo v lize už popáté v řadě. Věříte si na ni víc?

Určitě se teď nebavíme o tom, že ji chceme porazit i pošesté. My chceme vyhrát každý zápas, ať je to s kýmkoliv. Samozřejmě takový, jako se Spartou, tím spíš. Daří se nám, a tím víc si také věříme.

Na Spartu máte náskok sedmi bodů, ale stejně jste na tom s Boleslaví a stíhá vás Slavia. Berete situaci tak, že Sparta v boji o titul už není soupeřem?

To určitě ne, ale náskok je příjemný. S Boleslaví ještě budeme hrát a musíme ji porazit, abychom z boje o titul nevypadli.

Čím si vysvětlujete, že silné týmy porážíte a se slabšími ztrácíte?

Pravdou je, že kluci se víc vybičují na Spartu než třeba na Příbram. To jsem zažil třeba v Dukle. Když jdete na Spartu, motivace je automaticky vyšší.

Trenér Pivarník říkal, že jste hodně chtěl, abyste tu zůstal. Jak daleko jste byl v létě od odchodu z Plzně?

Bylo to půl na půl... Ale jsem rád, že jsem zůstal. Ve Viktorce jsem začínal v šestnácti letech. Když jsem viděl Davida Limberského nebo Pavla Horvátha, koukal jsem na ně s úctou jako na velké vzory. Obdivuji je stále, třeba Limbovo nasazení, nebo Milana Petrželu, který nevynechá jediný souboj. Je to obrovská škola a jsem ve Viktorii opravdu moc rád. I to, že za ni hraji, je splněný dětský sen.

Reklama

Související témata: