Hlavní obsah

Neměl hrát spíš v Plzni...? Konaté dal Viktorii hattrick, ale za juniorku

Praha

Tak trochu s křížkem po funusu přišlo pro fotbalovou Spartu vítězství nad Plzní. Letenská juniorka necelý den poté, co se stejným soupeřem padlo áčko, porazila Viktorii 5:3. Dva góly vítězů vstřelil Matěj Pulkrab, jeho spoluhráč Tiémoko Konaté se blýskl dokonce hattrickem. Nabízí se tak samozřejmě otázka, zda Sparta letního vzbouřence nevytrestala již dost a neměl hrát spíš v neděli s áčkem...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiémoko Konaté zatím dává za Spartu góly jen v juniorce.

Článek

Letenští po 11 ligových kolech ztrácejí na Mladou Boleslav s Plzní sedm a rozjetou Slavii pět bodů. Reálně jim tak hrozí, že nejenže zase nezískají titul, ale nemusejí skončit ani druzí, čímž úplně přijdou o možnost zahrát si kvalifikaci Ligy mistrů.

Spartu tíží rozsáhlá marodka, která se jen pozvolna vyprazdňuje. Ani v nabitém programu však zatím nepovolala zpět do prvního týmu Afričana, který měl na začátku sezóny slibnou formu. Pak ale udělal osudnou chybu, přestal trénovat a zřejmě pod vlivem svého agenta se pokusil vytrucovat si přestup do Steauy Bukurešť. Tím vším pochopitelně vážně porušil profesionální smlouvu.

Tiémoko Konaté byl přeřazen do juniorky a později se veřejně omluvil. Na soupisce pro Evropskou ligu zůstal, což naznačuje, že jeho návrat do áčka není vyloučen. Otázkou je, kdy.

Sledují ho, ale prý to není téma

Když se před týdnem dvakrát trefil za juniorku v Jihlavě 6:2, leckoho napadlo, zda zbojník z Pobřeží slonoviny nebude překvapením již pro šlágr v Plzni.

„Vím, jak Timy vypadá v tréninku, jak hraje. To je tak všechno, co bych k tomu řekl. Sledujeme ho, ale není to téma," zareagoval před odletem k pohárovému duelu do Izraele trenér David Holoubek.

Konaté ani do Plzně opravdu neodjel - a oslabená Sparta s minimálními možnostmi obměny sestavy tam padla 0:1.

Duel juniorek vzali Letenští vážně, na Strahově si zahráli rekonvalescenti Costa a Šural, z áčka pak ještě Pulkrab a Holzer.

Králem zápasu však byl Konaté, autor tří gólů. První poločas skončil po přestřelce smírně 3:3, po přestávce už střílel jen on.

Vezme Sparta ještě Konatého na milost?

Juniorská liga - 11. kolo:
Sparta Praha - Viktoria Plzeň 5:3 (3:3)
Branky: 10., 69. a 90. Konaté, 6. a 39. Pulkrab - 24. Sedláček, 25. Hlavatý, 45. Havel.
Přeřadili byste Tiémoka Konatého zpátky do A týmu Sparty?
Ano
67,6 %
Ne
32,4 %
Celkem hlasovalo 6174 čtenářů.

Reklama

Související témata: