Hlavní obsah

Plichtu v Brně bych nebral ani před zápasem, natož po něm, tvrdil jihlavský útočník Rabušic

Ani na dvanáctý pokus se nepovedlo jihlavským fotbalistům v tomto ligovém ročníku zvítězit. V Brně přišli o premiérový triumf jedenáct minut před koncem, kdy na 1:1 vyrovnal domácí Michal Škoda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Michal Škoda.

Článek

„Plichtu bych nebral ani před zápasem, natož po takovém průběhu po něm," nebyl z nerozhodného výsledku nadšený útočník Jihlavy Michael Rabušic. „Potřebovali jsme tři body a věřili jsme, že je proti Zbrojovce uhrajeme. První poločas tomu nasvědčoval, bohužel jsme převahu zužitkovali pouze v jednogólové vedení. A po pauze jsme už zdaleka nebyli tak aktivní a středem obrany jsme si nechali dát hloupou branku," štvalo Rabušice.

Sám se během utkání třikrát ocitl tváří v tvář domácímu gólmanovi Melichárkovi, ale ani v jedné šanci neuspěl. „Dvakrát se mi ho nepovedlo prostřelit. Potřetí jsem tudíž zkusil lob, ale mířil jsem do jeho hlavy," líčil zklamaný Rabušic, který v minulosti ve Zbrojovce působil.

Jihlavští ve středu v Brně vypadli z poháru, v ligovém střetnutí však o tři dny později podali mnohem lepší výkon. „Řekl bych, že nejlepší pod mým vedením. Jen mě mrzí, že jsme dobře rozehraný zápas nedotáhli do zdárného konce. Remíza venku není špatná, ale my jsme v naší situaci, kdy pořád něco doháníme, potřebovali už konečně zvítězit," tvrdil kouč celku z Vysočiny Michal Bílek, podle něhož si Rabušic aspoň jeden gól zasloužil. „Na hřišti dřel do úmoru, velká škoda, že aspoň jednu tutovku neproměnil. Zvedlo by mu to sebevědomí," měl za to.

Škoda děkoval za přihrávku

Zbrojovku stejně jako v předchozím utkání v Mladé Boleslavi spasil vyrovnáním Michal Škoda, jemuž balón do šance přistrčil střídající Růsek. Další z brněnských mladíků, kteří dostávají na podzim šanci zahrát si v nejvyšší soutěži, si tak při svém ligovém debutu hned připsal gólovou přihrávku. „Patří mu za to veliká pochvala," ocenil Škoda teprve sedmnáctiletého fotbalistu. „Ještě byl čas vstřelit i vítěznou branku, bohužel se nám to nepovedlo," litoval.

Plichtu s Jihlavou označil Škoda za ztrátu. „Před našimi fandy bychom měli vyhrávat. Remíza je doma dobrá tak maximálně se Spartou nebo s Plzní," měl jasno autor sedmi podzimních tref.

Trenér Brna Svatopluk Habanec poznamenal, že výkon jeho hráčů odrážel momentální stav mužstva. „Máme bohužel zraněné Zavadila, Štohanzla, Litsingiho, Přichystala a v den utkání nám vypadl i Šural. Takže jsem musel povolat Růska, který podává stabilně dobré výkony v juniorce. Zápas se mu povedl. Vzhledem k tomu, že jsme dlouho prohrávali, musím být nakonec za nerozhodný výsledek rád," přemítal Habanec. „Abychom ovšem prožili aspoň trochu klidnou zimu, musíme v nadcházejících čtyřech zápasech nasbírat co nejvíc bodů," plánoval okamžitě.

Reklama

Související témata: