Hlavní obsah

Trenér Michálek skončil u fotbalistů Plzně

PLZEŇ

Fotbalová Viktoria Plzeň je bez trenéra. Vedení aktuálně třináctého klubu první ligy se tak rozhodlo po sérii neúspěšných jarních výsledků. Nového trenéra představí Plzeň na středeční tiskové konferenci. V prohlášení zveřejněném na oficiálních internetových stránkách klubu to uvedl výkonný ředitel Viktorie Radomír Havel.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Zdeněk Michálek

Článek

O odvolání Michálka se rozhodlo na pondělním zasedání majitelů a vedení klubu. "Vzhledem k posledním výsledkům mužstva v 1. Gambrinus lize se vedení klubu rozhodlo k dnešnímu dni odvolat z funkce hlavního trenéra "A mužstva pana Zdeňka Michálka, se kterým bude během dne projednáno další působení na jiné pozici v klubu FC Viktoria Plzeň, a.s.," uvedl pro klubové stránky Havel.

Plzeň na jaře ještě nezvítězila, v osmi utkáních vybojovala jen čtyři body a o odvolání Michálka se spekulovalo už před týdnem. Na domácím utkání Viktorie s Mladou Boleslaví byl přítomný bývalý kouč Sparty František Straka, který by podle spekulací mohl Michálka nahradit. Dalším kandidátem je údajně Dušan Uhrin starší.

Osmapadesátiletý plzeňský patriot po prohře s Mladou Boleslaví 0:1 nabídl odstoupení, to ale klubové vedení odmítlo a potvrdilo Michálka ve funkci. Prohřa v Příbrami ale znamenala konec dalšího působení Zdeňka Michálka u prvního týmu, který by měl znovu pracovat u plzeňské mládeže.

Plzeň je v tabulce na 13. příčce, týmy pod ní ale mají k dobru jedno nebo dvě utkání. Dalším soupeřem Viktorie bude v pondělí vedoucí Liberec.

Reklama

Související témata: