Hlavní obsah

Chycená penalta nastartovala Jablonec k vítězství. Chceme v tom pokračovat, přeje si brankář Hrubý

Jablonec

Jeho úspěšný penaltový zákrok byl impulsem pro fotbalisty Jablonce, aby nastartovali cestu k vítězství 3:0 v derby s Libercem. Brankář Vlastimil Hrubý podržel svůj tým v pravou chvíli. A jistotu prokazoval až do konce utkání. „Ještě potřebujeme zvládnout poslední dvě kola na podzim,“ přemítal jablonecký gólman nad finišem první poloviny ligové sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký brankář Vlastimil Hrubý.

Článek

Ohlédnutí za prestižním zápasem je vzhledem k výsledku pro vás asi příjemné.

Samozřejmě se mi to hodnotí kladně. Myslím, že od začátku jsme byli o něco lepší. Měli jsme dvě tři jasné šance, které jsme neproměnili. A pak jsme přečkali příležitost Liberce v podobě penalty.

Jak jste viděl celou situaci?

Protihráč šel z boku z mojí pravé strany, zasekl si Vojtu Kubistu, který tam nechal nohu a liberecký hráč přes něj spadl. Pak už jsem věděl, kam při pokutovém kopu půjdu. Byl jsem rozhodnutý doprava a už jsem to neměnil. A naštěstí tam střela také směřovala. Dobře to pro mě dopadlo. Daniel Bartl nekopl penaltu nejlépe. Míč letěl naopak pro mě nejlépe, jak mohl. Tedy asi půl metru vysoko. A tam se pohodlněji a lépe chytá, než když jde přímo po zemi.

Věřil jste, že jste se stal aktérem klíčového momentu zápasu?

Těžko odhadovat, jak by se utkání vyvíjelo, kdybychom prohrávali 0:1. Pak by zápas dostal asi jiný ráz. Jsem rád, že jsme se dostali do vedení a poté přidali ještě nějaké branky. Další střely na mě už neprošly, jen jednou jsem vykopával nohou. Poté jsme střetnutí zvládli na výbornou.

Je to odrazový můstek do zbytku podzimu?

Může být. A doufám, že tomu tak bude. Chceme nabrat co nejvíce bodů. Máme jich zatím sedmnáct a každý další se do tabulky hodí. Předešlé ztráty se už vrátit nedají. A pomalu musíme myslet na to, jak se připravit už na jarní část sezóny. Ve složení obranné čtveřice došlo před nedávnem ke změnám, a už si hra začíná sedat.

A ještě k jabloneckým fanouškům. Po nepovedeném zápase s Brnem dávali najevo nespokojenost s týmem, proti Liberci vás ocenili potleskem.

Nevole příznivců nás mrzela. Naše výkony a hlavně výsledky nebyly ideální. Teď to bylo jiné. Fanouškům se hra asi líbila. Nějak jsme si to vyjasnili a jsme rádi, že jsme si s nimi srovnali vztahy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články