Hlavní obsah

Slavia pod Šilhavým jede, trenér přesto vyhlíží ligovou pauzu: Pořád mužstvo poznávám

Praha

Měl by litovat, že se ligový podzim blíží k závěru a že nejvyšší domácí fotbalová soutěž má na programu už jen dvě kola. Vždyť Slavia pod jeho vedením jede. V deseti zápasech, co na její lavičce sedí jako trenér Jaroslav Šilhavý nepohrála, z třiceti možných bodů jich posbírala čtyřiadvacet, na vedoucí Plzeň má jen čtyřbodové manko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost trenéra Jaroslava Šilhavého.

Článek
Fotogalerie

Rozjeli jste se ve velkém stylu, takže v tuto chvíli byste si určitě přál, aby liga pokračoval třeba jako v Anglii dál a blížící se přestávka vás nezbrzdila...

Tak to zase ne, zimní přestávka bude i pro nás dobrá. Pořád to ještě není ono.

Ale vždyť jste se prodrali už na třetí příčku a plzeňského obhájce titulu máte na dohled.

Jenže soupeře neválcujeme, máme rezervy, o kterých dobře víme. I poslední zápas na Dukle toho byl dokladem, protože rozhodně nebyl o tom, že bychom domácí přehráli. Bylo to spíše o charakteru, který moji hráči prokázali.

Možná to bylo právě tím, že vás vyvedla z tempa a rytmu reprezentační přestávka a deset hráčů, kteří se rozjeli za svými národními týmy. Nevypovídá to snad o tom, že by pro vás bylo lepší, kdyby liga pokračovala dál bez přerušení?

Vypadalo to tak. Někteří hráči toho měli opravdu dost, známky únavy se na nich skutečně projevovaly, takže třeba Zmrhal si sám řekl o vystřídání. Nechtěl jsem se na to ale vymlouvat. Zvláště, když jsme v druhém poločase únavu rozběhali.

Čím to, že ve druhém poločase máte pravidelně nad každým soupeřem navrch?

Faktorů, které sehrávají svou roli, je víc. Na začátku utkání je na nás každý soupeř připravený, je ještě plný sil a elánu, příkazy trenérů protivníkovy hráče svazují. Jakmile se ale utkání rozjede, dostaví se emoce, přijde nervozita a my z toho profitujeme.

A díky sérii deseti zápasů bez prohry figurujete na špici tabulky...

Pro nás jsou z každého zápasu důležité tři body, protože ostatní týmy z popředí tabulky ovlivnit nemůžeme. Samozřejmě jsme rádi, že jsme tak nahoře, ale máme před sebou ještě dvě kola, na která se musíme připravit a zvládnout je.

Takže přestávku skutečně přivítáte?

Samozřejmě, přestávka bude dobrá, protože mužstvo stále poznáváme a každé střetnutí nám o týmu i jednotlivcích něco ukáže. A my těch poznatků potřebujeme co nejvíc. Vždyť někteří hráči ze současného kádru za nás ještě vůbec nenastoupili.

Reklama

Související témata: