Hlavní obsah

Lustrinelli: Takhle rychlý gól jsem nikdy nedal

PRAHA

Spokojený byl po pondělní dohrávce proti Jablonci sparťanský útočník Mauro Lustrinelli. Švýcarský kanonýr otevřel skóre už v jedenácté sekundě zápasu a vytvořil tak nový rekord nejvyšší české soutěže. "Takhle rychlý gól jsem v životě nedal," říkal "Lustrigól" na pozápasové tiskové konferenci.

Článek

Lustrinelli využil zaváhání hostující obrany a pohotově poslal míč do levého horního rohu Špitovy branky. "Nebyl jsem ani tak překvapený, ale za rychlý gól jsem samozřejmě rád. Byl rekordní i pro mě. Dosud jsem se nejrychleji trefil ve třetí nebo čtvrté minutě," vzpomínal na své zásahy Švýcar.

V posledních zápasech se Lustrinelli rozstřílel. "Mam radost," řekl sympatický Švýcar slušnou češtinou na své výkony. "Vždycky když se jedná o rekord, tak to potěší. Je to hodně sledované. Snad se mi podaří vytvořit nějaké další rekordy. Hlavně je to znamení, že jsme odhodlaní něco dokázat. Snad ve vítězné mentalitě budeme pokračovat," přeje si pokračování úspěšné série Sparty.

Letenský celek je v jarní části soutěže výrazně úspěšnější než na podzim, výhra nad Jabloncem byla už devátým utkáním v řadě bez porážky. Stále tak má šanci na druhou příčku, zaručující předkolo Ligy mistrů. "Matematicky ještě můžeme skončit druzí. Ale to je teorie, musíme jít zápas od zápasu. Vyhráli jsme několik posledních utkání, ale musíme pokračovat," je si vědom důležitosti závěrečných čtyř kol bývalý forvard Thunu.

Nabírá sebevědomí

Lustrinelli měl na Spartě dobrý start, pak se ale postupně vytratil ze základní jedenáctky mistrovského celku. "Každý hráč je chvilku nahoře a chvilku dole. Snad jsou ty dva-tři týdny, co se mi nedařilo, pryč. Nabírám sebevědomí, snad jsem na dobré cestě. Když dává útočník góly, tak je to správné. Od toho tam je, je to důležité pro celé mužstvo" věří v úspěšnou budoucnost Lustrinelli.

Ve sportu jsou tradicí příspěvky do klubové pokladny nejen za rekordní zápisy. "Měl bych platit jen za tři góly v jednom zápase. Ale jestli kluci přijdou na to, že trefa byla rekordní, tak budu muset zaplatit i tak."

Reklama

Související témata: