Hlavní obsah

Mladá Boleslav porazila Spartu a odložila korunovaci Liberce

Dvěma góly během osmi minut odložila ve čtvrtek Mladá Boleslav korunovaci Liberce a po devíti zápasech ukončila sérii neporazitelnosti Sparty. Vyprodaný stadión celý zápas aplaudoval výbornému výkonu domácích. "Hráli jsme na stopery hostí, protože máme rychlejší útočníky. Taktika nám vyšla. Musím pochválit celé mužstvo i diváky," liboval si domácí kouč Dušan Uhrin ml.

Článek

Domácí se pustili do soupeře s chutí, ale gól přišel po neuvěřitelné chybě hostí. Pospěch při nepovedeném odkopu předvedl "svíci," Kulič vyhrál souboj s Drobným a Pecka přízemní bombou nedal Blažkovi šanci. Krátce na to protáhl gólmana hostí bombou Kulič. Pražané se vzpamatovali a výborný Kučera se musel hodně natáhnout po ráně Šimáka, vzápětí zlikvidoval hlavičky Zabavníka a Sivoka. Znovu však udeřilo na druhé straně. Matějovský se zmocnil míče, který Sparta pustila do autu, když na trávníku ležel Ševinský. Kulič povodil sparťanskou obranu, hradbu nohou sice neprostřelil, ale Vaculík poslal odražený míč do sítě.

V tu chvíli to vypadalo na další jarní výprask pražského mužstva. Slavia tu dostala před pár týdny čtyřku... Další pohromu zastavil Řepka, když faulem ukončil slalom výborného Matějovského. Domácí se pak dožadovali ruky po ruce Šimáka ve skrumáži. Domácí byli lepší, ale Sparta se nevzdala, Když se ale dostala k zakončení, podržel domácí Kučera. Pro zranění po srážce se Zabavníkem však musel v poločase střídat.

Hned po změně stran Lustrinelli nenachytal zblízka Millera. Sparta měla převahu, ale domácí hrozili z brejků. Při jednom z nich poslal Pecka Kuliče, ten se zbavil Blažka, ale Zabavník vyhlavičkoval míč z brankové čáry. Na druhé straně si Došek položil Millera, ale neprostřelil hradbu obránců. Po další Kuličově akci Pecka přehodil Blažka, ale o centimetry minul branku. Se třemi pokusy hostí si pak poradil Miller. "Byl to velmi dobrý zápas. Soupeř měl víc 'mrdu', lépe se pohyboval. U všeho byl dřív. Vyhrál zaslouženě," konstatoval kouč Sparty Stanislav Griga.

Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:0 (2:0)
Branky: 11. Pecka, 18. Vaculík. Rozhodčí: Jílek - Kumstát, Ondo. ŽK: Ševinský, Brezinský - Kisel, Blažek. Diváci: 8650 (vyprodáno, kapacita překročena o 3650 diváků).
Boleslav: Kučera (46. Miller) - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Palát - Kysela (76. Sviták), Matějovský, Šmerda, Vaculík (83. Rychlík) - Kulič, Pecka. Trenér: Uhrin.
Sparta: Blažek - Zabavník, Drobný, Řepka (54. Lukáš), Kadlec -Kisel, Sivok, Šimák - Lustrinelli (72. Kolář), Došek, Pospěch (32. Matušovič). Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: