Hlavní obsah

Fotbalisty Slovácka posílí středopolař Navrátil z Liberce

Fotbalisty Slovácka posílí šestadvacetiletý záložník Jan Navrátil ze Slovanu Liberec. Odchovanec olomouckého fotbalu se dohodl na smlouvě na tři a půl roku. Navrátil je bývalým mládežnickým reprezentantem, do Liberce zamířil před půl rokem po sestupu Olomouce do druhé ligy.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Jan Navrátil ještě v dresu Liberce na hřišti Fiorentiny.

Článek

V létě 2013 o Navrátila usilovala pražská Sparta. Tehdejší manažer hanáckého klubu Zdeněk Psotka ale nechtěl klíčového hráče a hlavní oporu týmu uvolnit. Ve Slovácku by měl Navrátil zacelit mezeru po odchodu Jaroslava Diviše do Jablonce.

"Jedná se o rychlostní typ hráče. Je dobře vybaven i po stránce technické a vyniká i silou v souboji jeden na jednoho. Může nastupovat na více ofenzivních postech," avizuje na klubových stránkách trenér Slovácka Stanislav Levý.

Na podzim odehrál Navrátil ve Slovanu Liberec deset zápasů, ve kterých se gólově neprosadil. V první lize má na kontě 160 zápasů a 25 vstřelených branek.

"Honza se neprosadil tak, jak jsme předpokládali. Také on sám cítil, že to nebylo úplně ono. Je ve věku, kdy chce pravidelně hrát, což pochopitelně chápu a respektuju," říká Jan Nezmar, sportovní ředitel Slovanu. "Já jsem klukům na začátku přípravy řekl, že z kádru odejde už jen Jan Sýkora, případně někdo, na koho bude zajímavá nabídka. A ta přišla ze Slovácka na Navrátila. My teď máme prostor přivést do mužstva hráče, kteří nám tým okysličí a přidají do hry něco, co třeba v podání Honzy Navrátila chybělo," dodává Nezmar.

Reklama

Související témata: