Hlavní obsah

Straka se omlouval za blamáž v Ostravě

Nejotřesnější zkušenost své dosavadní trenérské kariéry prodělal v neděli v Ostravě kouč plzeňských fotbalistů František Straka. Tým, který má přivést k záchraně v nejvyšší soutěže, na Bazalech prohrál potupným poměrem 0:6 a znovu je až po krk v sestupové bažině. "Hrozně mě to mrzí. Chci se za tuhle blamáž omluvit," uvedl Straka na tiskové konferenci.

Foto: čtk

František Straka

Článek

Ještě předtím však impulzivní kouč promluvil od plic k hráčům v kabině. "Já se těch frajerů ptal, jestli si vůbec uvědomují, o co jim jde. Ale jinak se to nedá popsat, co jsem jim řekl. Cítím se ve štychu jak nikdy," běsnil Straka. Konkrétní slova zůstala za zdmi plzeňské kabiny. "Bylo vidět, že je hodně zklamaný," řekl obránce Petr Vlček.

Takovou hrůzu Straka jako trenér ještě nezažil. Ze střídačky bezmocně přihlížel, jak se jeho celek po slibném začátku hroutí až k ostudě. "Prožil jsem to jako hráč, ale ani v duchu by mě nenapadlo, že můj manšaft propadne takovému kolapsu jako dnes ve druhém poločasu. Jsem neskutečně zklamaný," hlesl zničený Straka.

Pětačtyřicet minut přitom Plzeň žila, na začátku byla chvílemi i lepší. Přestože Střihavkův zásah na 2:0 se závěrem první půle psychiku Západočechů rozhodil, zkázu a totální anarchii do jejich řad vnesl až Žůrkův třetí gól ze 49. minuty.

"Druhou půlku jsme zahájili šancí, mohli jsme jít do kontaktu a místo toho jsme dostali třetí gól. Pak nastal nepochopitelný a nevysvětlitelný kolaps. Když se pak druhý manšaft rozjede, padá to tam, kluci jsou všude pozdě a jenom se modlíte, ať už je konec," uvedl někdejší kouč Sparty.

Marně hledá lék na střeleckou impotenci

Viktorii nepotápí jen chyby v defenzívě. Hráči za otevřeného stavu zahazují i gólové šance. Straka si se střeleckou neschopností marně láme hlavu. "Absolutně nejsme produktivní, to je na tom to nejhorší. Kdybychom teď hráli čtrnáct dnů, tak gól nedáme. Je to fotbal a tomu se nedá poručit, je to v hlavách," hřímal kouč.

Obdobný scénář prý v Plzni ani za krátkou dobu svého působení nezažil poprvé. "Hráli jsme dobře v prvním poločase, máme šance a zničehonic dostáváme góly. To bylo v Jihlavě, to samé bylo s Brnem. Tam jsme byli potrestáni takovým způsobem, že manšaft, který má mít sílu, najednou zkolabuje hrozným způsobem," láteřil Straka.

Plzeň má na týden na psychickou zotavenou. Jak známý bouřlivák zapůsobí na zdrcené mužstvo? "Musíme udělat všechno možné, ale sami si dokážete představit, jak to bude těžké po téhle katastrofě. Tady jde o charakter každého hráče. Každý si musí uvědomit, co se stalo," dodal Straka.

Reklama

Související témata: