Hlavní obsah

Plzeň - Ústí nad Labem 2:2Viktoriáni před odletem do Španělska remizovali s druholigovým soupeřem

Praha
Aktualizováno

Už se nejspíš viděli ve slunném Španělsku, kam se chystají na soustředění. Fotbalisté mistrovské Plzně ve svém druhém utkání v zimní přípravě jen remizovali s druholigovým Ústím nad Labem 2:2. Zlín si dvakrát poradil s Opavou a znovu se za něj trefil Dán Jensen. Hradec Králové v jediném sobotním utkání zimní Tipsport ligy porazil Příbram 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kopic dal druhý gól Plzně - ilustrační foto.

Článek

Obhájci titulu nastoupili k poslednímu domácímu přípravnému zápasu zimní přípravy. Po úterní výhře 5:1 nad Domažlicemi se jim v tréninkovém areálu v Luční ulici postavil druholigový tým Ústí nad Labem vedený bývalým plzeňským hráčem i asistentem trenéra Jiřím Skálou.

Viktoria dvakrát vedla, soupeř vždy vyrovnal. Výsledek 2:2 není až tak podstatný. Nepříjemné pro Plzeň je, že již ve 13. minutě byl navrátilec Martin Chrien sražen uprostřed hřiště k zemi a nedobrovolně se poroučel ze hřiště. Trenér Roman Pivarník šetřil opory Hubníka či Limberského.

„S výkonem jsem spokojený, protože jsme si vytvořili velké množství šancí a co se kondice týká, tak také zápas určitě splnil svůj účel. Na to, že hráči jsou v plné přípravě a mají většinou dvoufázové tréninky, utkání zvládli dobře. Bohužel neproměňujeme šance a soupeř vytěžil z minima maximum," hodnotí kouč Pivarník. "Doufám, že zranění Martina Chriena nebude vážné a bude s námi moct odcestovat do Španělska a naplno trénovat," dodává.

Do Španělska jeho tým odletí v pondělí, ve středu se tam utká s německým týmem Wehen Wiesbaden.

Přípravná fotbalová utkání:
Viktoria Plzeň - Ústí nad Labem 2:2 (1:0)
Branky: 44. Poznar, 76. Kopic - 65. Moulis, 77. Leibl.
Plzeň - I. poločas: Bolek - Řezník, Piroch, Hájek, Janža - Petržela, Hromada, Hořava, Zeman - Chrien (13. Suchan) - Poznar.
II. poločas: Sváček - Matějů, Hejda, Piroch, Rychnovský - Kopic, Hrošovský, Hlavatý, Kovařík - Suchan - Ďuriš. Trenér: Pivarník.
FK Jablonec - SK Zápy 2:1 (0:1)
Branky: 54. Houser, 55. Mehanovič - 40. Petrů.
Jablonec: Valeš - Jankovič, Kouřil, Lischka, Končal - Jiráček - Mehanovič, Trávník, Houser, Breda - Wágner. Trenér: Klucký.
Fastav Zlín - SFC Opava 3:0 (0:0)
Branky: 62. Jensen, 71. Živulič z pen., 79. Holík.
Zlín: Švenger - Pazdera, Gajič, Jugas, Matejov - Kopečný, Živulič, Traoré, Holík, Štípek - Jensen. Trenér: Páník.
Fastav Zlín - SFC Opava 1:0 (1:0)
Branka: 8. V. Mlýnek.
Zlín: Dostál - Janíček, Hubáček, Bačo, Nečas - Bartolomeu, Hnaníček, Hellebrand, Masař - V. Mlýnek, M. Mlýnek.
1. FC Slovácko - MFK Vítkovice 4:0 (1:0)
Branky: 30. Zajíc, 57. Ťok, 62. Koné, 82. Rezek.
Slovácko - I. poločas: Heča - Šimko, Břečka, Rada, Civič - Sadílek, Machalík, Dramé, Tetteh, Biolek - Zajíc.
II. poločas: Daněk - Chyla, Daníček, Šumulikoski, Reinberk - Kunca, Havlík, Kalouda, Ťok, Rezek - Koné. Trenér: Levý.
Ruch Chorzów - MFK Karviná 0:1 (0:1)
Branka: 31. Budínský.
Karviná: Pastornický - Dressler (46. Holík), Plesník, Hošek (46. Jovanovič), Zelený - Smrž (46. Šisler), Bariš (66. Vondra) - Moravec (66. Putyera), Budínský (46. Lingr), Puchel (46. Eismann) - Jurčo (46. Janečka). Trenér: Weber.
Fotbalová Tipsport liga:
Skupina A (Vyšehrad):
1. FK Příbram - FC Hradec Králové 1:3 (1:1)
Branky: 21. vlastní Bederka - 55. a 88. Schwarz, 8. Shejbal.
Příbram: Hruška (46. Boháč) - Holý (70. Januška), Chaluš, Trapp, Divíšek - Tregler, Květ (70. Krameš) - P. Pilík, T. Pilík, Rezek (63. Bazal) - Prskalo (46. Linhart). Trenér: Tobiáš.
Hradec - I. poločas: Ottmar - Mudra, Chleboun, Bederka, Zahumenský - Trubač, Janoušek - Súkenník, Vlkanova, Shejbal - Žondra.
II. poločas: Lindr - Plašil, Nosek, Polom, Zahumenský - Krátký, Schwarz, Zorvan, Malinský - Šípek, Pázler. Trenér: Pilný.

Reklama

Související témata: