Hlavní obsah

Fotbalisté Plzně se řítí do propasti

PLZEŇ

Hodně emocí vládlo ve středu v Plzni po porážce se Slováckem. Řada fanoušků domácích fotbalistů to brala jako loučení s I. ligou. "V příští sezóně snad Xaverov porazíme", prohlásil po výsledku 0:2 jeden z nich.

Foto: čtk

František Straka přišel zachránit Plzeň v první lize, před posledním utkáním na Spartě je ale reálnější varianta sestupu.

Článek

Po závěrečném hvizdu se radikální jádro domácích příznivců shromáždilo za plotem u plzeňské střídačky. Žádali hlavy vedení klubu a napětí musel hasit trenér František Straka, který s nimi diskutoval. "Lidi mají nárok vědět, proč se to stalo. Jejich kritika šla hlavně na hráče a já se to snažil vysvětlit," říkal Straka.

Fanoušci se seřadili před hlavním vchodem a museli se jim zpovídat ředitel klubu Radomír Havel, kapitán Milan Barteska a další zástupce zkušených hráčů Petr Vlček. "Hrajete hrozně celé jaro, flákáte to. Na Spartě jste nevyhráli už deset let, takže jdem dolů," spílali jim. "Vám se taky v práci vždycky všechno nepodaří," nenašel zrovna ideální slova na obhajobu Petr Vlček.

Pořád věří v zázrak

Mužstvo totálně propadlo, což věděli všichni. "Je to pro mě nepochopitelné. Byla to neskutečná křeč, porážíme se sami. Po tom, co jsme předvedli, se mi moc těžko hovoří," hledal jen nesnadno slova zdrcený kouč. "V životě by mě nenapadlo, že odevzdáme takový výkon. Hráči bojovali sami se sebou. Nezbývá mi, než se všem divákům omluvit. Oni nám přišli fandit a my se jim odvděčíme takhle," uvedl Straka.

Zdrceni byli i hráči. "Já už to prožívám podruhé v kariéře... Hrajeme pod tlakem, do hry se vkrádá křeč. Dnes se strašně stydím za to, co jsme předvedli. Druhý poločas byl ostudný, jen jsme to odchodili," nebral si servítky záložník Martin Fillo.

Plzeň teď musí vyhrát na Spartě. "Budeme bojovat," nevzdával se obránce Václav Procházka. "Musíme věřit, že se stane zázrak a vyhrajeme," dodal Fillo. V to doufá i Straka, který na Letné nedávno působil. Těšil se, jak bude Plzeň před posledním kolem zachráněna a on si návrat na Letnou užije. "Zkusíme hráče zvednout. Naděje umírá poslední."

Reklama

Související témata: