Hlavní obsah

V největší šanci trefím spoluhráče, litoval karvinský útočník Wágner

Karviná

Až nečekaně hodně šancí si proti Mladé Boleslavi v prvním jarním utkání vytvořili hráči Karviné. Na gólmana vyslali deset střel a převážná většina z nich se dala nazvat gólovými. Překonat vynikajícího Šedu se podařilo po rychlé akci a centru Puchela ale jen Lukáši Budínskému. Hostům stačily tři střely. Remízovou na 1:1 obstaral Takács.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber - ilustrační foto.

Článek

Budínský se ale více než povedenou hlavičkou po zápase zabýval nevyužitými šancemi z prvního poločasu. Sám šel na gólmana dvakrát úplně sám. „Trefil jsem to jediné, co trefit šlo. Jeho ruku," popisoval Budínský. „Bod s Mladou Boleslaví asi není ztráta, ale vzhledem k tomu průběhu malinko zklamaní jsme," litoval karvinský záložník.

K druhé sezónní výhře nad Mladou Boleslaví měla Karviná opravdu blízko. V úplném závěru utkání měl na hlavně vítězný gól Tomáš Wágner. Jeho hlavičku ale nechtěně odvrátil mimo branku na stejný centr vyskakující spoluhráč Duda. „Ve své největší šanci v utkání trefím našeho nejmenšího hráče na hřišti. To je fakt smůla," povzdychl si Wágner.

Hosté byli v jarní premiéře pod trenérem Martinem Svědíkem pramálo nebezpeční. K remíze jim to přesto stačilo. „Hlavně v prvním poločase jsme ve středu hřiště prohrávali všechny souboje a tím jsme nabízeli domácím šance. Jen díky Šedovi jsme do přestávky neprohrávali," nebyl spokojený Svědík. „Úplně jsem nečekal, že si tolik zachytám. Ale z naší strany to nebylo ono. Bod je pro nás málo, ale po takovém průběhu ho musíme brát," doplnil trenéra Šeda.

Budinský nesmí za Boleslav chytat

Mladoboleslavský gólman se po příchodu Viktora Budinského ze Sparty připravoval na pozici dvojky, byl to ale právě on, kdo se v Karviné postavil do branky Mladé Boleslavi. Podzimní jednička Jakub Diviš míří do zahraničí a Budinský za Mladou Boleslav chytat nesmí. Byl by to jeho čtvrtý klub v sezóně, což řády nedovolují.

Slovenský brankář zahájil loňský ročník ve druholigové Vlašimi. Poté přestoupil do Sparty, odkud na začátku srpna odešel hostovat do Bohemians Praha. V lednu ho pak z Letné získala Mladá Boleslav.

O tom, kdo bude nyní v Boleslavi jedničkou nechtěl trenér Martin Svědík spekulovat. „Pro nás bylo důležité vyřešit, kdo bude v brance v Karviné. Chytal Šeda a podal výborný výkon, ničím dalším se nezabývám," prohlásil Svědík. Budoucnost Budinského v Boleslavi mají podle mluvčího klubu Jiřího Korose v rukou právníci.

Šedovi zapeklitá situace nahrála. „Nemám k tomu ale co říct, to je záležitost někoho jiného. Já jsem rád, že můžu chytat," svěřoval se Šeda po utkání, v němž byl jednoznačně nejlepším hráčem hostů. „Chci chytat za každou cenu a jsem rád, že mi to dnes docela vyšlo," řekl si o důvěru Šeda, který odchytal celé utkání poprvé od loňského dubna. Zda ji dostane i příště ale nechtěl kouč Martin Svědík vůbec spekulovat.

Reklama

Související témata: