Hlavní obsah

Slovan U Nisy ševce nezlomil. Ve druhé půli jsme ale ukázali sílu, těšilo Dúbravku

Liberec

S výkonem mohl být rozhodně spokojen. Brankář Martin Dúbravka podržel Liberec při Fantišově tutovce a nakonec proti zlínským fotbalistům udržel nulu, kterou by však v pondělní dohrávce 17. ligového kola mnohem raději vyměnil za tři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Radek Voltr měl v dohrávce 17. kola první fotbalové ligy proti Zlínu několik šancí, ani jednou ale míč do branky nedostal a zápas skončil 0:0.

Článek

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Zatímco v úvodních pětačtyřiceti minutách byli aktivnější Moravané, po změně stran na trávníku vládli domácí, žádnou šanci však nedokázali využít. „První poločas byl z naší strany takový ustrašený. Pak jsme ale předvedli svoji sílu, jenže gól nedali," mrzelo libereckého gólmana.

Kádr Slovanu prošel během zimní přestávky radikální obměnou. V základní sestavě se oproti poslednímu podzimnímu duelu v Jihlavě objevilo hned pět nových tváří a nesehranost byla na modrobílých znát. „Je pravda, že přišli noví hráči, ale jsme jeden tým. Kluci si sáhli na dno sil, do každého souboje šli na sto procent, bohužel gól nepřišel. Je to takové zrcadlo té podzimní části, kdy to bylo dost podobné," posteskl si slovenský brankář.

Ten se v prvním poločase blýskl parádním zákrokem proti Fantišově střele z malého vápna. „Snažil jsem se také kluky podržet. Šlapeme jeden za druhého," ujistil. Zlín byl podzimní štikou ligy a netají se pohárovými ambicemi, ze získaného bodu tak nepanovalo pod Ještědem úplné zklamání. „Hráli jsme s kvalitním soupeřem. Nemůžeme tuto remízu podceňovat, každý bod se může na konci ligy hodit," mínil Dúbravka.

Po skončení podzimní části se spekulovalo, že by osmadvacetiletý rodák z Žiliny mohl severočeský klub opustit, žádná konkrétní nabídka ho však neoslovila. „Říkal jsem si, že raději zůstanu v Liberci. Je tady velmi dobrá parta kluků, kteří za to stojí. Společně máme před sebou jasný cíl," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: