Hlavní obsah

Zlíňané vyhořeli proti Hradci v obraně. Ostuda, ulevil si brankář Dostál

Zlín

Před rokem po nadějném ligovém rozjezdu na jaře zkolabovali a letos si to zřejmě hodlají zopakovat. Fotbalisté Zlína nedokázali v odvetné části nejvyšší soutěže ani na šestý pokus zvítězit, čtrnáctému Hradci Králové podlehli před svými fandy nečekaně 1:3.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Zlína Stanislav Dostál v utkání proti Spartě.

Článek

Moravané selhali především v defenzívě, tentokrát je nepodržel ani chybující brankář Stanislav Dostál. „Je to ostuda, co jsem předvedl," kál se. Mrzela ho zejména hrubka před druhým hradeckým gólem, kdy se nedohodl se stoperem Jugasem. „Kuba na mě spadl a míč propadl. Měl jsem do toho jít úplně jinak," měl Dostál jasno.

Marně přemýšlel, proč se jeho celku proti papírově slabším soupeřům nedaří. „Hradec bychom měli před našimi diváky mačkat, což se bohužel nestalo. Nestačí zahrát dobře jen proti Plzni či Spartě. Body z domácích duelů nám mohou v boji o Evropskou ligu chybět," uvědomoval si Dostál.

Zlíňané klesli na pátou příčku a mohou jen vzpomínat na fantastickou podzimní jízdu. „Proti Hradci jsme naprosto vyhořeli v obranné fázi. Naše obvyklé opory podaly podprůměrný výkon. Hostující Pavel Černý nám rozbil kapitána Jugase a jeho nejistota se přenesla na celé mužstvo. Všechny góly jsme inkasovali po střelách k přední tyči, což je trestuhodné," rozčiloval se zlínský trenér Bohumil Páník.

Jeho tým si vytvořil několik šancí, ale až na jednu výjimku je řešil hodně špatně. „To nás ubíjelo. Sehráli jsme jedno z nejhorších utkání pod mým vedením," připustil kouč.

Hradecký nováček naopak výhrou učinil rozhodný krok k záchraně, momentálně se těší ze čtyřbodového náskoku na sestupovou příčku. Na Zlínsku se mu daří, na podzim triumfoval i v sousedním Uherském Hradišti. „Hlavně dozadu jsme předvedli kolektivní zodpovědný výkon. Od tohoto střetnutí se musíme odrazit," plánoval útočník Pavel Černý, autor rozdílové trefy Východočechů. „Cenné vítězství si budeme chvíli užívat, poté musíme začít zase tvrdě pracovat. Ukázali jsme si cestu, po které lze dojít k záchraně," přizvukoval mu trenér Milan Frimmel.

Reklama

Související témata: