Hlavní obsah

Bídu Klokanů řešili Haškové i doma a junior přiznává: Pod otcem je to těžší kvůli řečem o protežování

Radek MalinaSport.czPrávo

Byť společně v jednom klubu působili v minulosti už dvakrát, teprve během minulého víkendu absolvovali trenér Martin Hašek a jeho syn Martin společnou premiéru mezi tuzemskou fotbalovou elitou. Otec převzal minulou středu Bohemians 1905, kde jeho jednadvacetiletý syn patří ke klíčovým hráčům už od začátku sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians 1905 Martin Hašek mladší během tréninku týmu v Uhříněvsi.

Článek

„Už jsem na společná angažmá trošku zvyklý," připomíná mladík patřící pražské Spartě a v Ďolíčku pouze hostující, že pod vedením otce působil už v druholigových Pardubicích či Vlašimi. „Ale musím přiznat, že před soubojem s Jihlavou se lehká nervozita i tak dostavila. Přeci jen jde o nejvyšší soutěž," vyprávěl Hašek junior.

Když před záchranářskou bitvou s klubem z Vysočiny zjistil, že Miroslava Koubka v roli trenéra nahradí otec, měl radost. „Jsem přesvědčený, že táta je dobrý trenér. Takže dobrého trenéra vystřídal dobrý trenér," mínil nadějný záložník.

S otcem a nově i nadřízeným v jedné osobě situaci Klokanů, kteří do soboty deset kol nevyhráli, řešili i nad rámec standardních diskuzí v rámci klubu. „Bavili jsme se o všem doma. Táta se vyptával, jestli nejsme moc zlomení. Ujistil jsem ho, že nikoliv. Určitě i v tréninku vypozoroval, jak máme silné hlavy," vykládal.

Změny rozebírat nechtěl

Nechtěl rozebírat změny, které otec udělal. „Je to trošku choulostivé téma," culil se. „Na taktické korekce nebyl čas. Trošku jsme zkrátili tréninky. Hodně na nás apeloval, abychom hráli uvolněně, což samozřejmě není v boji o záchranu jednoduché," popisoval Hašek ml.

Tuší, že mu i přes vítězství a psychickou úlevu v boji o záchranu nastanou krušnější časy. „Když je hráč v týmu pod taktovkou otce, občas se objeví různé spekulace o protežování. Pro mě je to pochopitelně těžší. Já se budu prostě snažit pracovat naplno a uvidím, na co to bude stačit," krčil smířlivě rameny.

A měl jasno, že při hodnocení vítězného duelu si vyslechne i přes velmi dobrý výkon kritiku za promarněnou vyloženou příležitost z třetí minuty. „Nechal jsem se unést. Chtěl jsem míč dávat po odskoku placírkou, ale měl jsem si balón zpracovat. Měl jsem dost času a nezachoval klid," káral se šikovný středopolař.

Reklama