Hlavní obsah

Změna nálady. Konatému se na Spartě tleská

Titul je fuč, s tím se už na Letné museli smířit. Přesto mají fotbalisté pražské Sparty stále o co hrát. Minimálně o zlepšení reputace po zpackaném startu do ligového jara. A také o vlastní fanoušky. Sparta si hodně pomohla zlepšeným výkonem v derby na Slavii a v domácím duelu s Brnem pak byla změna nálady a atmosféry jasně patrná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiémoko Konaté ze Sparty (vlevo) a Jan Sedlák z Brna.

Článek
Fotogalerie

Když kouč Petr Rada debutoval na lavičce Sparty v utkání se Zlínem (0:0), bylo na Letné nedýchatelné dusno. Nadávky fanoušků na vedení klubu, pískot na hráče, světlice na hřišti a přerušení zápasu.

Derby na Slavii (1:1) však Spartě pomohlo. Přesněji, Letenští si pomohli sami. Maximálním nasazením a patřičným výkonem, který fanoušci ocenili.

Zlepšení nálady pak symbolicky potvrdil moment těsně před koncem dalšího domácího duelu s Brnem (3:2). Když trávník opouštěl střídaný Tiémoko Konaté, odměnil ho velký potlesk tribun. Ještě nedávno přitom část vlastních příznivců provázela každý Afričanův dotek s míčem pískotem.

„Atmosféra je hned příjemnější, když diváci nepískají na vlastní hráče. Klukům stejně vždycky říkám, aby se hlavně soustředili jen na fotbal," poukazuje trenér Petr Rada.

Sezóna jako na houpačce

Konaté si chtěl na začátku sezóny vytrucovat odchod a zbytek podzimu strávil v juniorce. V zimě dostal další šanci a vrátil se do áčka, jenže hned v prvním utkání jara mužstvo potopil hloupým vyloučením v Rostově. Už tak složitou situaci u části sparťanských fanoušků si ještě zhoršil.

Sedmadvacetiletý záložník z Pobřeží slonoviny ovšem v derby nahrál na gól Václavu Kadlecovi a aktivní byl i proti Brnu. Po delším čase se tak zřejmě dočkal odpuštění.

„Myslím, že hráči tmavší pleti nejsou takoví, aby je negativní reakce z hlediště rozhodily. S Konatém jsem o tom i mluvil. Celá eskapáda asi byla jeho chyba. Změna reakce publika je pozitivní," kvituje Rada.

Reklama

Související témata: