Hlavní obsah

Pokazili jsme si domácí bilanci, mrzelo trenéra Kluckého selhání Jablonce

Jablonec

Paradoxy s oběma polohami přinesly pro trenéra jabloneckých fotbalistů Zdeňka Kluckého prvoligové zápasy s Příbramí. Když v 11. kole nejvyšší soutěže po odvolání tehdejšího kouče Zdenka Frťaly vedl tým vůbec poprvé v sezóně, Jablonec vyhrál 4:2 na půdě tehdy posledního klubu. V neděli v 25. kole ePojisteni.cz ligy se oba týmy střetly podruhé v ročníku a Jablonečtí podlehli Příbrami 2:4! A Středočeši se odpoutali ze dna tabulky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Jablonce Zdeněk Klucký.

Článek

Přitom Jablonec doma až do zmíněného utkání v lize jedenáctkrát za sebou s Příbramí neprohrál. Na vlastním trávníku v probíhající lize sedmkrát za sebou bodoval a třikrát po sobě zvítězil.

„Nynější zaváhání mě moc mrzí. Loni hrál Jablonec na konci jara s Příbramí jen 0:0, byť jsem u mužstva ještě nepůsobil. A když jsem tým přebíral, chtěl jsem zlepšit právě domácí bilanci," pravil Klucký. „Dařilo se nám to, a vážil jsem si narůstající úspěšné série na vlastním stadiónu. Od závěru října jsme tady neprohráli hodně zápasů, jen jsme v listopadu remizovali s pražskou Slavií a na jaře s Bohemians Praha 1905. A teď jsme si všechno pokazili," podotkl jablonecký trenér.

Utkání s Příbramí nezastihlo jablonecký tým v herní pohodě. „Na zápas jsme se samozřejmě připravovali s tím, že jsme věděli o výhře Příbrami nad Karvinou 4:2. I v předešlých třech čtyřech utkáních hráli dobře, což potvrdili i v Jablonci. Nechali jsme si vstřelit branku a zápas jsme nezvládli. Doháněli jsme sice manko a po snížení na 2:3 jsme věřili, že bychom mohli ještě něco udělat," analyzoval Klucký průběh střetnutí. „A když jsme inkasovali počtvrté, bylo už málo času na vylepšení nepříznivého stavu," uznal trenér.

Příbram naopak podala takticky vyspělý výkon. „Hráli jsme aktivně, dobře jsme kombinovali," liboval si trenér Kamil Tobiáš. „Domácí pak utkání na chvíli zdramatizovali, ale naši hráči zaslouží absolutorium. Nezazmatkovali jsme a dotáhli zápas do vítězného konce," oddechl si kouč po závěrečném hvizdu.

Reklama

Související témata: