Hlavní obsah

Severní vítr byl krutý. Hráčem dubna je Fillo, trenérem Trpišovský

Praha
Aktualizováno

Dubnový severák byl krutý a nemilosrdný. Ankety o hráče a trenéra měsíce fotbalové ePojisteni.cz ligy tentokrát opanovali Severočeši. Nejlepším mužem na trávníku byl v dubnu teplický Martin Fillo, jenž odehrál plný počet minut a připsal si tři zásahy i jednu asistenci. Zpoza lajny nejúspěšněji dirigoval liberecký Jindřich Trpišovský, který vytáhl svůj tým od zóny sestupu do vyšších pater tabulky třemi výhrami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický Martin Fillo (vpředu) a slávista Antonín Barák.

Článek

Subtilní záložník po odpykání karetního trestu z konce března vkročil do čtvrtého měsíce vydařenými výkony stejně jako celé Teplice. Stále tak reálně bojují o evropské poháry - na čtvrtou Mladou Boleslav mají aktuálně čtyřbodové manko.

„Chtěl bych poděkovat všem za hlasy, moc si ocenění vážím. Také bych chtěl poděkovat celému týmu, protože je to i jejich vizitka. Hráli jsme dobře celý tým a mohl jsem z toho těžit i já," poukazuje Martin Fillo.

V minulém ročníku ovládl Jindřich Trpišovský anketu pro nejlepšího kouče měsíce hned dvakrát. Letos přebírá ocenění premiérově. Ještě na konci března se Slovan držel jen čtyři body nad sestupovou propastí. Povedený duben ale odrazil Liberec do komfortní zóny.

„Je to především ocenění pro tým, který se rodil v zimní přestávce. Poslední výsledky nás katapultovaly do klidnějšího středu tabulky, což je pro nás velmi důležité," cení si kouč.

Reklama