Hlavní obsah

Čížek se vrací do Jablonce, tentokrát v jiné roli

Jablonec

Trochu záhadně v zimě zmizel ze soupisky prvoligových Bohemians 1905 a na jaře hraje za Jiskru Mšeno v Libereckém krajském přeboru. Zkušený fotbalista Tomáš Čížek se teď vrací do Jablonce. Tentokrát však ne v roli hráče, ale posílí realizační tým u juniorů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čížek ještě v dresu Jablonce.

Článek

Jak avizuje web jabloneksého klubu, Tomáš Čížek bude v juniorce po boku trenéra Džimise Bekakise působit jako asistent, zároveň jako vedoucí mužstva a kustod. Na novou výzvu se těší.

„Všechno bude pro mě nové. Zatím jsem na všechno koukal z druhé strany jako fotbalista. Neřešil jsem všechny věci okolo. Chci se co nejrychleji zaškolit, abych začal fungovat. Chtěl bych být týmu platný a klukům pomoct i jinak než na hřišti," říká Čížek.

Pro hráče juniorského týmu bude jeho příchod přínosem také díky jeho velkým zkušenostem nejen z české ligy, ale především ze zahraničních působení.

„Fotbal mám pořád rád. Budu se s nimi i sám chtít udržovat v kondici, takže si s klukama i zahraju na tréninku. Na hřišti to můžou kluci brát i trochu jinak než jen z pozice za lajnou. Věřím, že nějaké své myšlenky a zkušenosti jim dokážu do hlavy dostat. A věřím, že si z nich i něco vezmou," doufá osmatřicetiletý Čížek, který začne studovat trenérskou licenci.

Reklama

Související témata: