Hlavní obsah

Nová posila pro Spartu? Na Letnou míří francouzský stoper Heurtaux, píší v Itálii

Podle italských médií by se další zahraniční posilou fotbalistů Sparty měl stát francouzský stoper Thomas Heurtaux z Udine. V italském klubu v sezoně 2014/15 hrával i pod novým koučem Sparty Andreou Stramaccionim. Podle Sky Sport Italia jsou oba kluby domluveny na odstupném ve výši tři milióny eur (asi 78,8 miliónu korun) a zbývá už jen dohoda s hráčem.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský stoper Thomas Heurtaux z Udine se údajně stane novou posilou pražské Sparty.

Článek

Francouzský obránce, který příští týden oslaví devětadvacáté narozeniny, je odchovancem Caen. V roce 2012 ho získalo Udine, kde se vypracoval mezi stabilní hráče základní sestavy. Po Stramaccioniho odchodu z ní však vypadl. V sezóně 2015/16 odehrál 15 zápasů, v uplynulém ročníku 12 utkání, z toho jen šest v zahajovací jedenáctce.

Sparta po příchodu italského kouče Stramaccioniho v letní přestávce výrazně posiluje kádr. Třetí celek uplynulé ligové sezóny angažoval rakouského reprezentačního útočníka Marca Janka, slovenského stopera Lukáše Štetinu, srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče, Bosňana Eldara Čiviče a slovenského gólmana Martina Dúbravku.

Stramaccioni navíc naznačil, že nepočítá s dosavadními stopery Ondřejem Mazuchem a Mariem Holkem, a tak právě na stoperském postu potřebuje Sparta ještě posílit.

Reklama

Související témata: