Hlavní obsah

Komplikace pro Plzeň! Zranění opor jsou vážná, Kovařík dokonce musí na operaci

Westendorf (Rakousko)
Aktualizováno

Špatné zprávy pro fotbalovou Viktorii Plzeň neberou konce. V úterý dostala pět gólů od druholigového německého Fürthu, ale trenéra Pavla Vrbu víc štvala pětice zraněných. A teď je jasné, že minimálně tři z nich bude postrádat delší dobu. Svalová zranění Romana Hubníka a Davida Limberského jsou vážnějšího rázu, Jan Kovařík pak má zlomený kotník a ve čtvrtek půjde na operaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský si od fotbalu odpočine, jeho svalové zranění je vážnější

Článek

To je průšvih. A pořádný. Marodka Viktorie Plzeň se během úterý rozrostla o pět fotbalistů a o den později už v západočeském klubu bijí na poplach. Úřadující vicemistr se totiž delší dobu bude muset obejít hned bez tří opor.

Ze hry jsou pilíře defenzivní řady Roman Hubník a David Limberský. Podle zpráv z plzeňského tábora jsou jejich svalová zranění vážnějšího charakteru. Vrásky na čele kouče Pavla Vrby přidělala i zpráva o tom, že Jan Kovařík si z tréninku odnesl zlomeninu kotníku. Tu potvrdilo vyšetření v nemocnici v Kitzbühelu.

„U Davida Limberského a kapitána týmu Romana Hubníka odhalilo vyšetření vážná svalová poranění, které si vyžádají delší čas na léčení. Honza během středy odjede domů do Plzně, kde se ihned podrobí operačnímu zákroku," .řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek během dnešního dopoledního tréninku Viktorie v rakouském Westendorfu, kde je český vicemistr na soustředění..

Další zranění hráči Aleš Matějů a Radim Řezník mají drobné šrámy a brzy se zapojí do plného tréninku.

Vzhledem k černému úterý se dá předpokládat, že se Západočeši začnou poohlížet po hráčských náhradách. Především na pozici stopera, kde má kouč Vrba nyní k dispozici dvojici Hejda-Hájek. Přičemž Hejda má kvůli vyloučení v podzimním duelu Evropské ligy s Austrií Vídeň stop na jeden pohárový zápas, pro první utkání 3. předkola Ligy mistrů je tedy mimo hru. Po zraněních Limberského a Kovaříka vznikl velký problém také na levé straně plzeňské obrany

Reklama

Související témata: