Hlavní obsah

Poborský nekončí, pokračuje v Č. Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE/PRAHA

Fotbalista Karel Poborský se rozhodl pokračovat v aktivní kariéře. Záložník Českých Budějovic bude i v příštím ročníku hrát za jihočeský klub, který postoupil do nejvyšší soutěže. " V minulých dnech se Karel Poborský rozhodl, že na klubové úrovni bude ve své kariéře ještě pokračovat," citují klubové stránky manažera a trenéra Č. Budějovic Františka Cipra.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Poborský při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Čtyřiatřicetiletý reprezentační rekordman se po neúspěšném šampionátu v Německu rozhodoval, zda ukončí kariéru. Rozhodl se pokračovat na klubové úrovni, zda bude hrát i za národní tým není zatím jisté.

Podle týmových stránek začne počátkem příštího týdne s individuální přípravou, později se připojí k týmu. Po skončení minulé sezóny, během jejíž jarní části Poborského trápilo zranění, se rozhodoval o své budoucnosti. Přestup do zahraničí kvůli rodině zamítl, zahnal i myšlenky na konec kariéry.

V soutěžním zápase se fanouškům představil před dvěma týdny během neúspěšného utkání s Itálií. V poločase jej v Hamburku střídal Štajner, Poborského omezovalo zranění. I po debatách s koučem Ciprem se jihočeský patriot rozhodl pokračovat a dokázat, že kritika jeho výkonů na šampionátu nebyla oprávněná.

Karel Poborský je také akcionářem klubu a z pozice generálního ředitele se podílí na jeho chodu. Do Českých Budějovic se vrátil loni na podzim, když měl neshody s tehdejším koučem Sparty Jaroslavem Hřebíkem.

Reklama

Související témata: