Hlavní obsah

Bílek: Už se hrozně těším, až to vypukne

Už v sobotu startuje nejvyšší česká fotbalová soutěž, o den později začne Gambrinus liga i pro Viktorii Plzeň. Její trenér Michal Bílek v rozhovoru pro deník Právo přiznává, že se na start v novém klubu těší.

Foto: PRÁVO

Trenér Plzně Michal Bílek

Článek

Jste před ostrým startem v novém klubu hodně nervózní?

Spíš se hrozně moc těším. Všechno to úsilí jsme s hráči směřovali k začátku ligy, a teď to konečně přijde. Samozřejmě ale máme respekt ze soupeře, Příbram v prvním kole vůbec nebude jednoduchá záležitost, rozhodně nemá tak vybrakovaný kádr, jak se říká. A v druhém kole nás čeká Sparta...je ale jedno s kým začínáme, my se musíme soustředit na naše výkony.

S přípravou jste spokojený, ale je něco, co týmu ještě chybí? Slabina?

Hodně jsme zapracovali na disciplíně, kde to skřípalo. Hra dozadu ještě není tak zodpovědná, jak bych si představoval, na tom ale pracujeme. Samozřejmě mě mrzí zranění - Müllera, který měl být pilířem obrany i dalšího stopera Petra Knakala.

Poodhalíte něco ze sestavy a systému hry?

Budeme hrát v rozestavení 4-4-2. Využijeme ofenzivní kvality mladých hráčů, ale zároveň chceme, aby se všichni po ztrátě míče zapojovali do defenzivy. Ve středu hřiště zřejmě dostane zatím přednost Limberský před Jarolímem, chytat bude Daněk.

Limberský je ve 22 letech kapitánem, spoléháte na další mladíky, odešli Vlček, Vágner Barteska, nebude zkušenost přece jen chybět?

Máme řadu talentů - Fillo, Limberský, Šíma, Rezek, Krbeček, Smejkal, Borek, bratří Knakalové - mají před sebou velkou budoucnost, když budou dobře pracovat. A od toho, aby pracovali, jsem tu zase já. Po uzdravení bude určitě tahounem zkušený Müller, zvládnout by to přes své mládí měli i Limberský, Pilař nebo Rezek.

S čím budete v sezóně spokojen?

Věřím, že nebudeme mít sestupové starosti. Přiblížení se ke středu tabulky by bylo úspěchem. Spokojen budu, když předvedeme divákům atraktivní hru s nasazením a důrazem, vzorem je pro mě anglická liga, kde se pořád něco děje, jezdí se nahoru dolu v maximálním tempu. To diváci chtějí a podobně se chceme prezentovat i my.

Reklama

Související témata: