Hlavní obsah

Fotbalová liga odstartovala, Kladno veze bod ze Sparty

PRAHA

Ligový nováček z Kladna senzačně obral největšího aspiranta na titul. Sparta v sobotu doma předvedla mátožný výkon a splakala nad výdělkem. "Jsem zklamaný. Čekal bych, že po dlouhé přípravě naši hráči protivníka tak říkajíc sežerou, ale nic z toho neplatilo. Ten výkon byl chladný," posteskl si Stanislav Griga, trenér Sparty.

Článek

První poločas byl jednoznačně v režii Sparty. Domácí borci s ofenzivně laděnou sestavou za vytrvalého deště svého soka prakticky nepustili na svoji polovinu, Blažek se bez přehánění nudil.

Ani jeho sok Bičík však žádné famózní zákroky tasit nemusel, i když ve střehu ho domácí drželi takřka celý poločas. Jenže nikomu jako by se nechtělo do velkého vápna, chyběla myšlenka, která by srazila snažení kladenských zadáků. Těm motal hlavu především výborný Šimák. Po jeho trestném kopu ve 20. minutě se zatřáslo břevno Bičíkovy svatyně, o sedm minut později pak ránu Juna zablokoval Palša.

Do druhé půle nastoupil ligový nováček přeci jen odvážněji a k výpadům na Blažkovu svatyni se odhodlal. dokonce se mohl ujmout vedení, když Kaciáň poslal mezi obránce míč Kousalovi, který přeloboval Blažka a míč jen o milimetry minul pravou tyčku branky.

Sparta měla dál převahu

Dál však měla jasnou převahu Sparta, jenže její projev byl tak lopotný, až začaly tribuny pískat. Výjimkou v drhnoucím soukolí domácích byl Sylvestre a především pak Šimák, při jehož ráně po hodině hry tasil Bičíek parádní zákrok. Po trestném kopu Kisela pak Jun hlavičkoval těsně mimo.

Sparta se v závěru už zcela utápěla v křeči a nebyla schopna přelstít zformovanou obranu Sparty. Doška při neproměněné příležitosti lidé vypískali, nelíbilo se jim ani střídání Juna. A to domácí málem prohráli, když Kaciáň vpravo zatáhl míč do velkého vápna, zpětnou přihrávkou našel Kalinu, jehož křížnou ránu vytáhl Blažek s vypětím všem sil. V nastavení pak ještě křísil naděje Sparty Šimák, ale jeho trestný kop Bičík vytáhl. Domácí tak sklidili pískot, zatímco Kladno se radovalo z prvních bodů.

"Kurzy bookmakerů nás pěkně nakoply. Všichni nás odepsali ještě před začátkem soutěže. K bodu jsme došli napadáním a bojovností, kterou jsme podpořili ustrážením domácích standardních situací," rozplýval se Miroslav Koubek, trenéra Kladna.

Sparta Praha - SK Kladno 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Košec. ŽK: Homola, Sylvestre, Lukáš - Gross, Kalina. Diváci: 14 805.
Sparta: Blažek - Zabavník, Homola, Lukáš, Kadlec - Kisel, Sylvestre, Kolář (78. Matušovič) - Pospěch (65. Došek), Jun, Šimák. Trenér: Griga.
Kladno: Bičík - Gross, Palša, Killar, Strnad - Kalina, Hlava, Šelicha, Cigánek - Galbavý (46. Kaciáň), Kousal (65. Veleba). Trenér: Koubek.
Gambrinus liga - 1. kolo:
Sparta - Kladno0:0
Ml. Boleslav - Olomouc2:1
Zlín - Slovácko1:2
Jablonec - MostNE 17:00
Příbram - PlzeňNE 17:00
Teplice - BrnoNE 17:00
Č. Budějovice - LiberecNE 20:15
Ostrava - SlaviaPO 17:15

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.