Hlavní obsah

Když začneme dávat góly, můžeme zvládnout Liberec i Duklu, říká karvinský mladík Lingr

Karviná

Karviné se nedaří, vyhrála jen dvě z dvanácti ligových utkání, kouč Weber proto točí sestavu a hledá nový impuls, který by loňského nováčka nakopl. Jedním z trenérových tahů bylo proti Viktorii Plzeň už druhé zařazení mládežnického reprezentanta Ondřeje Lingra do základní sestavy.

Foto: Sport.cz

Ondřej Lingr (vlevo v souboji s Janem Kopicem) se proti Plzni podruhé za sebou objevil v základní sestavě Karviné.

Článek

K bodům to sice nestačilo, Karviná prohrála s ligovým suverénem 1:3, 19letý záložník ale kouče v žádném případě nezklamal. Odehrál celých devadesát minut, v nichž rozdal třiadvacet přihrávek s téměř třiaosmdesátiprocentní úspěšností. „Neměl jsem co ztratit, chtěl jsem týmu odevzdat nejvíce, co můžu a pomoct alespoň k bodu. Bohužel to nevyšlo," svěřoval se po utkání Lingr. „Je ale skvělé, že ty šance dostávám. Snažím se dělat všechno proto, abych je dostal i v dalších zápasech," řekl Lingr.

V utkání proti Plzni se ve druhém poločase přichomýtl i k situaci, z níž podle všeho padl regulérní vyrovnávací gól. Sudí Proske ale radost Karvinských kvůli odpískanému faulu Wágnera na Limberského zrušil. „Byl jsem u toho a podle mne tam žádný faul nebyl," upozornil Lingr. „Kdyby ten gól platil, mohlo utkání dopadnout úplně jinak, protože Plzeňští byli hodně nervózní už po našem snížení. Nehráli to, co měli a my jsme se do hry dostávali více než oni. Asi jim to bylo nepříjemné, a proto byli podráždění," všiml si mládežnický reprezentant Lingr.

Karvinou znovu srazily hloupé góly. Obě úvodní branky nabídli soupeři sami. U první chybovali Čolič s Košťálem, před druhou bosenský obránce mizernou přihrávkou rovnou založil plzeňský protiútok. „Tohle jsou zbytečné chyby. Hlavně ta u toho druhého gólu. Kdyby to bylo po poločase jenom o gól, mohl být ten rychlý gól Tomáše Wágnera už vyrovnávací. Takhle to bylo těžší, přesto jsme ty šance měli a gól i dali. Odmakali jsme to, a i když jsme prohrávali, fandové nás stále hnali. Za to jim moc děkujeme. Bohužel ten výsledek není takový, jak jsme si všichni přáli. Snad to příští víkend na Dukle napravíme," vyhlížel utkání 13. ligového kola Lingr.

Ještě dříve ale čeká fotbalisty Karviné cesta do Liberce k utkání osmifinále MOL Cupu (středa 1. 11. v 16.30 hodin). „Máme dostatečně široký i silný kádr na to, abychom zvládli obě střetnutí. Jak pohár v Liberci, tak ligu na Dukle. Jen musíme začít konečně proměňovat šance," upozornil Lingr. „I proti Plzni jsme jich měli mnohem více, než soupeř. Oni ale dali všechny tři, my jedinou. A proto jsme znovu prohráli," řekl Lingr.

Reklama

Související témata: