Hlavní obsah

V závěrech zápasů panikaříme a ztrácíme body, přiznal kouč Karviné Weber

Praha

Karviná má starosti. Body ztrácí doma i na hřištích soupeřů a s osmi body už klesla do nebezpečného pásma sestupu. V sobotu na Julisce vedla nad Duklou 2:0, ale nakonec prohrála 2:3. Nad ztraceným utkáním kroutil hlavou i její kouč Jozef Weber...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber (ilustrační foto).

Článek

Trpěl jste hodně, když váš tým ztratil dobře rozehrané utkání?

Trpěl. Je to neuvěřitelné, ztratit zápas, který jsme měli jednoznačně pod kontrolou. Dukla byla třikrát v našem pokutovém území a nakonec vyhrála.

Čím si vysvětlujete takové selhání?

Absolutní nezodpovědností a nedůsledností v defenzívě.

Ztráta tří bodů, po nichž jste sahali, musí hodně mrzet...

Strašně moc mrzí, po takhle rozehraném utkání to navíc i bolí. Kdybychom je získali, mohli jsme poodskočit ode dna, nadechnout se.

Co jste řekl hráčům po utkání v kabině?

To zůstane v ní... Dovedu pochopit chybu, to se stane, jenže my jsme dostali v Teplicích rozhodující gól v samém závěru zápasu a na Dukle znovu. To je hodně nepříjemné.

Konce zápasů vám nejdou. V čem je problém?

Těžko se hledá příčina, i když o tom s hráči mluvíme. Třeba na Dukle, když snížila, najednou jako by hráči dostali strach, panikařili. Soupeř to vycítil a využil toho. V Teplicích jsme se v závěru báli, že můžeme venku získat bod a bylo to podobné.

Dá se s tím vůbec něco dělat, když se stejný problém opakuje?

Musíme s tím něco udělat. Nehrajeme špatně, ale musíme se na tenhle problém znovu zaměřit. Teď máme čtrnáct dní na to, abychom potrénovali a vyčistili si hlavy. Chce to udržet dobré výkony a vyvarovat se chyb.

Porážka stíhá porážku, klesli jste ke dnu tabulky. Necítíte se v ohrožení?

Nesu za výsledky odpovědnost, takže se v ohrožení cítím. To, že výkony nejsou špatné, není rozhodující, protože nám hra nepřináší body.

Reklama

Související témata: