Hlavní obsah

Boxer Konečný málem přišel o prst

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný mohl mít po kariéře! V sobotu po ranním běžeckém tréninku totiž na ústeckém stadiónu přelézal plot, zachytil se o něj snubním prstýnkem a málem přišel o prst na levé ruce.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

"Strhl jsem si na prstu hodně kůže, až do masa. Doktoři říkali, že mám obrovské štěstí, že to dopadlo jen takhle. Prý mi klidně mohli prst amputovat, nebo jsem si mohl udělat něco se šlachami," přiznal čtyřiadvacetiletý Konečný.

Snubní prstýnek prý normálně sundává těžko, tentokráte to šlo rychle. "Když jsem dopadl, tak jsme cítil jen velkou bolest. Na prstu visela kůže, na jejím konci prstýnek a všude tekla krev," popisoval následky nehody v profesionálním ringu neporažený boxer.

Grilování a bowling šly stranou

Ještě před návštěvou ústecké městské nemocnice se ale odjel domů vysprchovat a převléct propocené věci. "Zrovna nejlépe se mi ale neřídilo. Krvácející levou ruku jsme měl venku z okna a řídil jen pravou. V nemocnici se o mě ale výborně postarali," pochvaloval si péči severočeských lékařů.

Plánované odpolední grilování a bowling však musel oželet. "Nejméně čtrnáct dní prý nesmím mlátit do pytle nebo do někoho jiného levou rukou," pousmál se Konečný, jenž má tak již druhým zraněním narušenou přípravu na další zápas. Při posledním zápase v Hradci Králové si totiž roztrhl obočí.

Dvojnásobného amatérského bronzového medailistu z mistrovství světa čeká sedmnácté představení v profesionálním ringu 5. července v Desavě proti zatím neupřesněnému soupeři. "Tahle moje blbost přípravu ovlivní, ale ne nijak strašně," dodal Konečný.

Reklama