Hlavní obsah

Sparta - Liberec 2:0Rosický navěky oblékl sako a debutanti trefili tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Stanciu 1 : 0
90. Kanga 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Rozlučku s Tomášem Rosickým pokazit nemohli. Malý Mozart se na startu jara symbolicky rozloučil s aktivní kariérou a fotbalisté pražské Sparty pak v dohrávce 17. ligového kola po velkém trápení v druhém poločase porazili Liberec 2:0. O góly se postarali oba noví střední záložníci, Stanciu a z penalty Kanga. Sparta se tak dostala před Liberec na čtvrtou příčku tabulky, na Slavii ztrácí jeden a na Olomouc dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparta měla raketový vstup do ligového jara. Liberci dala gól už po pěti minutách hry, kdy se trefil Stanciu. Se zimní posilou se spěchali potěšit spoluhráči v rudých dresech.

Článek

Sparta podle očekávání uvedla do základní sestavy tři zimní posily, brankáře Nitu a záložníky Stanciua s Kangou. Ještě před výkopem však fanoušci znovu skandovali jméno Tomáše Rosického. Nový člen vedení klubu symbolicky svlékl rudý dres a oblékl se do funkcionářského saka.

Jeho podřízení tak museli začít se vší koncentrací. Již v 5. minutě obrana Slovanu odvrátila Frýdkův centr jen před hranici šestnáctky, odkud Rumun Stanciu zamířil přesně k tyči. Nejdražší hráč v historii české ligy se tak bleskově uvedl a přes celé hřiště přispěchal s bujarou gratulací také jeho krajan Nita.

Letenští během první půlhodiny předváděli výrazně zlepšený výkon proti podzimní mizérii, Druhý gól však nepřidali a postupně polevili. Liberecký tým vedený exsparťanským koučem Holoubkem tak byl stále na kontakt.

Domácí si koledovali, takže čtvrt hodiny před koncem musel Nita lapit ránu Bosančiče a Frýdek chvíli poté vykopával míč na brankové čáře po Coufalově tutovce. Sparta nedokázala na aktivitu Liberce reagovat, Nita ji musel podržet i při nájezdu Dorleyho.

V nastaveném čase došel střídající Lafata pro penaltu a Kanga ji proměnil, takže i druhá posila oslavila debut v české lize gólem.

Fotbalová liga - 17. kolo:
Sparta Praha - Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Branky: 5. Stanciu, 90.+4 z pen. Kanga. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Wilczek - Příhoda (video). ŽK: Karafiát, Bosančič (Lib.). Diváci: 13 811.
Sparta: Nita - Zahustel, Hovorka, Štetina, M. Frýdek - Mavuba - Ben Chaim (67. Lafata), Kanga, Stanciu (86. Kulhánek), Vatajelu (78. Plavšič) - V. Kadlec. Trenér: Stramaccioni.
Liberec: Hladký - Coufal, Kačaraba, Karafiát, Kerbr - Mikula (59. Bosančič), Breite, Folprecht, Bartl (79. Voltr) - Oscar, Potočný. Trenér: Holoubek.

Reklama

Související témata: