Hlavní obsah

Zápisné první střelou! Rekordman stylově převzal štafetu od Rosického

Praha

Stál rekordních 117 miliónů korun. Na tlak okolí však nechce fotbalista brát zřetel. „Nejde o věc, kvůli které bych se měl cítit pod tlakem. Musím předvádět co nejlepší výkony a pomáhat Spartě vyhrávat zápasy. Všechno ostatní je nepodstatné,“ ujistil očekávaný nástupce Tomáše Rosického při přestupu z Anderlechtu Brusel. A jak Nicolae Stanciu slíbil, tak v jarní premiéře učinil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Nicolae Stanciu v akci.

Článek
Fotogalerie

Stylovější předávání štafety by na Letně nevymysleli. Tomáš Rosický před duelem s Libercem symbolicky svlékl rudý dres a navlékl sako čelního funkcionáře klubu. Hned v páté minutě utkání vstřelil vítězný gól Rumun, který má Rosického zastoupit.

Debut v české lize, první střela, první branka. Po akci, kterou sám založil. „Od Martina Frýdka přišel centr, já stále sledoval míč, který obrana odvrátila ke mně. Vyšel mi krok, docela dobrá střela," usmívá se Nicolae Stanciu.

Nechce být jedinou hvězdou

V každém zápase bude ostře sledovaný, neustále konfrontovaný s výší přestupní částky.

„V mužstvu máme víc drahých hráčů. I Václav Kadlec a Tal Ben Chaim měli rekord. Je jasné, že se ode mě bude hodně očekávat. Nechci být jedinou hvězdou týmu, ale pomáhat mu ze všech sil," líčí rumunský záložník. „V přípravě jsme tvrdě pracovali a snažil jsem se do mužstva co nejlépe zapadnout."

Výhrou nad Libercem zvýšila Sparta naděje na druhé místo.

„Pro mě dobrý start. Jsem rád za tři body, které jsme nutně potřebovali. Jsme teď blízko druhému místu, což je důležité. Navíc jsem k vítězství přispěl gólem," cení si Stanciu.

Jinak však Letenští předvedli rozporuplný výkon a ke konci jen se štěstím přežili šance Liberce.

„Byl velký rozdíl mezi první a druhou půlí. Musíme se poučit. Věřím, že příští zápasy budeme lepší, nejlépe hned za týden. Musíme se naučit hrát dobře celých 90 minut," uvědomuje si Stanciu.

Reklama

Související témata: