Hlavní obsah

Hašek už je fotbalistou Příbrami, ve Spartě skončil

PŘÍBRAM

Šestatřicetiletý fotbalový záložník Martin Hašek se stal definitivně novou posilou Marily Příbram. Bývalý reprezentant má vyztužit nepříliš zkušený kádr středočeského klubu, který má z poslední doby na kontě čtyři porážky za sebou. O odchodu hráče ze Sparty na hostování informoval ČTK tiskový mluvčí letenského klubu Lukáš Přibyl.

Článek

Příbramští už ve středu uvedli, že o příchodu Haška vyjednávají, ale Sparta chtěla služby zkušeného fotbalisty ještě využít pro pohárový zápas s Hearts, a tak kluby potvrdily hostování až dnes. Hašek nakonec do odvety se skotským klubem nezasáhl, a tak se s Letnou rozloučil bez velkých fanfár.

Ze Sparty odchází už podruhé v kariéře. Poprvé před pěti lety, kdy se vydal na zahraniční angažmá. Postupně pak působil v Austrii Vídeň, Sturmu Štýrský Hradec i Dynamu Moskva, ale po návratu do Liberce si ho vytáhl zpět na Letnou trenér Jaroslav Hřebík, který hodlal vzdělaného fotbalistu připravit na trenérskou pozici. Bratr hokejového gólmana Dominika se na trenérskou dráhu skutečně hodlá vydat, ale zatím si prodlouží hráčskou kariéru u Litavky.

Hašek za tři týdny oslaví 37. narozeniny, v lize odehrál 255 ligových a 14 reprezentačních zápasů. Ve Spartě se počet jeho startů zastavil na 266 utkáních včetně pohárů a přípravných duelů.

Reklama

Související témata: