Hlavní obsah

Bookmakeři i sázkaři věří v derby Slavii. A videorozhodčí nejspíš opraví Královce

Čeká nás specifické derby, avizují experti ze sázkových kanceláří. Hraje se sice na Letné, aktuální forma a rozpoložení obou fotbalových rivalů je nicméně natolik odlišné, že bookmakeři i tipující našli favorita derby v hostujícím celku. Sobotní bitva mezi Spartou a Slavií může definitivně rozseknout souboj o druhé místo v lize, tedy příčku spojenou s šancí bojovat o milionářskou Ligu mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pro sudího Pavla Královce není derby novinkou. Na snímku při hádce s bývalým slávistou Martinem Latkou.

Článek

Sparta potřebuje minimálně Evropskou ligu a sedm bodů na druhou Slavii, což znamená kvalifikaci Ligy mistrů, není neřešitelná ztráta. „Klíč od Prahy nikoho moc nezajímá. Tady jde o Evropu," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Slávisti jsou o schod výš. A jaro naznačilo, že Plzeň může být k dostižení. Pro oba kluby tak remíza nic neřeší, a prohra bude znamenat, jak pro jednoho, tak pro druhého, pořádnou botu.

„Můžeme se těšit na ostrý zápas nahoru-dolů. Slavia je pro nás mírným favoritem v kurzu 2,59:1, v minulém kole s Libercem přesvědčila. Sparta zatím nenašla sama sebe - kurz na výhru 3:1," předpovídá Urbanec. Také sázkaři zapisují u jeho kanceláře na tikety dvojku – výhru Slavie – dvakrát častěji než výhru Sparty. „A pokud by Plzeň nezvládla duel ve Zlíně, titul by byl opět otevřenou kapitolou," dodává Urbanec.

Umístění do 2. místa:
Slavia Praha1,2:1
Sparta Praha10:1
Liberec15:1
Olomouc15:1
Zdroj: Tipsport

Bookmakeři si jsou titulem Plzně zatím „jisti", ani za minimální kurz 1,01:1 si nevsadíte. V nabídce Tipsportu je pouze tip - Plzeň se nestane mistrem v kurzu 25:1. „Pokud by ale Slavia derby vyhrála a Plzeň se Zlínem padla, tak se kurz na mistra do hry po mnoha měsících dostane," předpokládá Urbanec.

Pokud jde o derby, sesterská Chance vypsala i speciální sázku. Tipéři dostali možnost zvážit, zda se do akce dostane videorozhodčí. Varianta, že opraví verdikt hlavního sudího Královce, má velmi pravděpodobný kurz 1,7:1... V rozšířené nabídce si lze také vsadit, který z týmů se v utkání více pomazlí s míčem. Budou ho mít častěji na svých kopačkách domácí sparťané (1,95)? Vypsán je také počet střel na bránu, rohů, žlutých a červených karet nebo střídání. A co penalta? Nařídí ji rozhodčí (3,5:1)?

Dovednosti sešívaných v koncovce rozhodnou

„Sparta má výhodu domácího prostředí, čímž ale výčet pozitiv v jejím případě asi končí. Premiéra kouče Hapala v Karviné tak úplně nevyšla, k přenastavení týmu a jeho herního projevu pouhý impuls nového ,šéfaʼ stačit nebude. Vedle toho trenér Trpišovský už v Edenu úřaduje naplno. Hráči začínají přejímat jeho filozofii, což se ukázalo v posledním duelu s Olomoucí. Hostující kouč má k dispozici silnou ofenzivní vozbu a budou to právě dovednosti sešívaných v koncovce, které derby rozhodnou v jejich prospěch," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Navzdory bodovým ztrátám v úvodu jarní části je pozice Plzně v čele tabulky stále suverénní a bookmakeři jeho kanceláře o titulu pro Viktorii s kurzem 1,02:1 stále nepochybují. Jen o trochu vyšší kurz 1,18:1 je na umístění Slavie do druhého místa. Sparta už je v tomto směru před víkendem při kurzu 10:1 tak trochu ze hry a snad jedině tříbodový úspěch by její reálné šance dokázal zvýšit na relevantní úroveň.

Reklama

Související témata: