Hlavní obsah

Po reprezentační přestávce se rozbíhá liga

PRAHA

Fotbalová liga se opět rozběhne v sobotu dvěma zápasy 10. kola. Souboj Plzeň - Brno bude setkáním dvou týmů, které do ligy dobře vstoupily, ale teď za sebou mají tři zápasy bez výhry. Plzeň dokonce klesla na deváté místo tabulky a pod trenérem Stanislavem Levým se jí zatím příliš nedaří. Kouč míní, že jeho tým se musí připravit na dobývání brněnské obrany.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Brno sice už čtyřikrát uhrálo venku remízu, ale gól zatím nevstřelilo. Navíc v Plzni nemá ideální bilanci: vyhrálo zde naposledy před 12 lety. Trenér Josef Mazura varoval především před agresivitou, s níž dokáží Západočeši hrát.

Zlínský trenér Petr Uličný musí před duelem s Teplicemi najít vhodnou náhradu za zraněného Zúbka i potrestaného Baču. Zápas má zvláštní význam díky tomu, že hostující trenér Mareček pochází z regionu. "Je to skoro jako derby, ale přátelství teď musí jít stranou, doma jsme bodů ztratili už dost," řekl Uličný.

Teplice nedaly ve Zlíně nikdy ještě ani gól, ale po sérii tří zápasů bez prohry se už dostávají do rytmu. "V naší situaci stále musíme odepisovat záporné body z tabulky pravdy. Teď máme příležitost," řekl kouč Mareček.

Fotbalová liga - 10. kolo, sobota 14. října:
17:00Viktoria Plzeň - 1.FC Brno
17:00Tescoma Zlín - FK Teplice

Reklama