Hlavní obsah

Zápotočný: Proti Příbrami jsme byli úplně bez šťávy

První podzimní porážku utrpěli o víkendu fotbalisté Liberce. Navíc na trávníku bezzubé Příbrami. "Tentokrát jsme si nezasloužili ani bod," hodnotí zápas kapitán úřadujících mistrů Tomáš Zápotočný.

Článek

Liberec na podzim poprvé v lize prohrál, navíc v Příbrami, které se příliš nedaří. Čím si to vysvětlujete?Soupeř byl ve všech směrech lepší. Hrál agresívněji, šel víc za vítězstvím a po právu vyhrál. Tentokrát jsme si nezasloužili ani bod. Nehráli jsme to svoje, co nám přináší úspěch. Byli jsme úplně bez šťávy. Příbram hrála opravdu výborně. Nám nepomohlo k oživení ani střídání. Zatímco my jsme moc šancí neměli, oni si jich vypracovali několik. Gólů jsme mohli dostat i víc.

Výkon týmu nebyl zrovna hodný mistra...Chybělo nám srdíčko, vůle i agresivita. Příbram takhle doma hraje. Dokáže se vyhecovat na silného soupeře. Přitom se slabšími kolikrát body neuhraje. Pro nás ale nemám omluvu.

Co jste odešel z Příbrami, ještě jste tu nevyhrál. Liberec na Marilu neumí zahrát?To je pravda. Jsem tu počtvrté a před tím jsem tu třikrát s Libercem remizoval. My umíme na Příbram zahrát doma. Nehledám v tom ale nic zvláštního.

Nemysleli jste si, že Příbram se porazí sama, a myšlenkami už jste byli u čtvrtečního zápasu Poháru UEFA s obhájcem trofeje Sevillou?Tak to určitě ne. Nic jsme nepodcenili. Prostě to byl z naší strany nepovedený zápas, který se čas od času stane. Porážka jednou přijít musela. Snad nás probere. Myšlenky na Sevillu teprve přijdou.

Nemůže vás porážka naopak utlumit před čtvrtečním utkáním?Určitě ne. Nejsme zajíci, aby nás jedna ligová prohra poznamenala.

Reklama

Související témata: