Hlavní obsah

Matušovič: Byl to zápas týmu, ne jen můj

Zápasy proti bývalým spoluhráčům z Baníku Ostrava mají pro Miroslava Matušoviče speciální náboj. A nedělní duel na pražské Letné měl pro bývalou oporu klubu ze severní Moravy obzvlášť pikantní příchuť: Matušovič vstřelil jeden gól a na další přihrál. "Nepovažuji se za hrdinu," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Miroslav Matušovič (uprostřed)

Článek

Nedělní duel Sparty s Baníkem jste proměnil ve svůj zápas, proti bývalému klubu to určitě těší ještě víc.Ale to nebyl jen můj zápas, bylo to utkání celé Sparty, já se nepovažuji za hrdinu.

Přece jen, je pro vás zápas s Baníkem prestižnější?Určitě je to vedle derby se Slavií top zápas v celé lize. Pro mě je to specifické i proto, jak se někteří lidé snažili můj přestup z Ostravy do Sparty podat. Já přitom jen chci ve fotbale něco dokázat a chtěl jsem se posunout dál.

Ostravští fanoušci vám i v neděli spílali.Jestli jim to dělá dobře... Nadávali mi v předchozích zápasech, tak by byli sami proti sobě, kdyby teď najednou nic neřvali.

Možná vás i motivovali, když jste si svoji první trefu sezóny schoval právě proti Baníku.Určitě to byla pro mě i motivace. Ono to kolikrát tak vyjde, že se hráči chytí proti svému bývalému klubu. Jsme ve Spartě z Ostravy tři, takže už před zápasem bylo jasné, že za výhru budeme něco muset přinést

Svými chybami vám ale Baník zápas ulehčil.Já nechci soupeře shazovat, trenér nás upozorňoval, že jejich obránci dělají chyby, ale nebylo to tak, že by nám dali ty góly zadarmo.

Místo v sestavě ale stále jisté nemáte, může vám takový výkon pomoci k usazení v základní jedenáctce?Těžko říct, doufám, že se mi to povede. Trenér mi vytýká určité nedostatky, já se na nich snažím zapracovat.

Co konkrétně vám kouč Bílek vytýká?Chce, abych byl více v pohybu, že moje přednost je v rychlosti, což má pravdu.

Sparťanskou sestavou navíc putujete, v neděli jste hrál na levé záloze. Kde se cítíte nejlíp?Já si určitě nechci vybírat, ale pravda je, že lépe jsem se cítil vždycky v útoku.

Sparta už ztrácí na čelo tabulky jen šest bodů, takže jste opět v kontaktu se špičkou.Takové zápasy nás můžou pozvednout. Je výhoda, že hrajeme i Pohár UEFA a nemusíme pořád myslet na ligu.

Reklama

Související témata: