Hlavní obsah

Karviná - Dukla 1:3Slezané klesli na předposlední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Djuranovič 0 : 1
48. Kalabiška 1 : 1
50. Holík 1 : 2
61. Miloševič 1 : 3
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Karviné doma podlehli Dukle 1:3, v první lize nevyhráli podeváté za sebou a v tabulce se propadli na předposlední místo o skóre za Ostravu. Pražané vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů a s 32 body mají téměř jistotu setrvání v nejvyšší soutěži. Hosty v duelu 27. kola poslal do vedení v prvním poločase Uroš Djuranovič, krátce po změně stran sice vyrovnal Jan Kalabiška, ale Lukáš Holík a Branislav Miloševič rozhodli o triumfu Dukly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly se radují.

Článek

Do první velké šance se dostali až ve 26. minutě domácí. Panák z rohu hlavičkoval do tyčky, od které se míč odrazil do náručí brankáře Rady. Na druhé straně bek Podaný křížnou střelou těsně minul.

Po půl hodině hry Dukla otevřela skóre. Holíkovu střelu brankář Le Giang vyrazil jen před sebe a volný Černohorec Djuranovič míč snadno dorazil. První poločas už víc zajímavějších situací nenabídl, pouze domácí Budínský z přímého kopu netrefil branku.

Karviná vstoupila do druhé půle výborně a ve 48. minutě po zaváhání obrany vyrovnal tvrdou ranou Kalabiška. Nerozhodný stav však vydržel jen dvě minuty, než Dukle vrátil vedení Holík přesnou střelou k tyči.

Obě mužstva nadále hrála hodně ofenzivně. Rada vychytal střídajícího Letiče i Kalabišku, velkou možnost Dukly pak zahodil Néstor, který po samostatném úniku nepřekonal vyběhnutého Le Gianga.

V 61. minutě hosté odskočili na rozdíl dvou gólů. Prostor pro zakončení tentokrát dostal srbský bek Miloševič a znovu prostřelil Le Gianga. Slovenský gólman s vietnamskými kořeny ještě v závěru zneškodnil pokus Podaného a Bilovský netrefil branku Slezanů.

Karvinští už s výsledkem nic neudělali a doma přišli o sérii šesti ligových zápasů bez porážky. Dejvické mužstvo vyhrálo teprve druhé venkovní utkání v prvoligové sezóně.

Fotbalová liga - 27. kolo:
MFK Karviná - Dukla Praha 1:3 (0:1)
Branky: 48. Kalabiška - 30. Djuranovič, 50. Holík, 61. Miloševič. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, M. Podaný. ŽK: Kalabiška, Letič - Holík, Ostojič, Holenda. Diváci: 3117.
Karviná: Le Giang - Štěrba, Dreksa, Hošek, Eismann - Panák, Janečka (77. Voltr) - Lingr (46. Letič), Budínský, Kalabiška - Ramírez (61. Šisler). Trenér: Mucha.
Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Jiránek, J. Podaný - Hanousek, Holík (90. Douděra), Bilovský - Brandner, Djuranovič (61. Holenda), Néstor (72. Kušnír). Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: