Hlavní obsah

Fortuna opět pomůže regionálnímu fotbalu

Již potřetí dostanou fotbalové kluby z Čech a Moravy unikátní možnost rozdělit si mezi sebou 5 milionů korun. FORTUNA, tentokrát ve spolupráci ČMFS a PUBLIC FOOTBALL, totiž vyhlašuje 3. ročník Grantového projektu na podporu regionálního fotbalu. V něm mohou kluby z krajského přeboru a všech nižších soutěží požádat o grant na projekt, který přispěje k rozvoji oddílu nebo jeho technického zázemí.

Článek

Už od počátku května tak kluby z celé republiky žádají přes internetové stránky Fortuny o příspěvky na rekonstrukce zázemí kabin, šaten, sociálních zařízení či trávníku, na opravu či nákup technického vybavení nebo na nákup sekačky, dresů a míčů. Jednoduchý formulář mohou zástupci klubů zasílat až do konce května, o udělení jednotlivých grantů rozhodne výběrová komise složená ze zástupců FORTUNY, ČMFS a PUBLIC FOOTBALL do konce měsíce června.

„Fortuna se zajímá o fotbal ne jen na vrcholové úrovni, ale také o ten, co je méně na očích. Velmi dobře si uvědomujeme, že základem a podhoubím pro výchovu talentů jsou právě kluby na venkově a menší oddíly. Z nich potom mohou vzejít velké hvězdy české kopané,“ dodal k akci tiskový mluvčí Fortuny, Petr Šrain.

Po velmi úspěšných dvou úvodních ročnících, při kterých se sešlo vždy několik stovek žádostí o finanční podporu, se čeká podobný zájem také v tomto roce. „Chtěli bychom, aby prostředky, které FORTUNA na Grantový projekt vyčlenila, užitečně sloužily především k rozvoji klubů a jejich zázemí. To je a bude hlavním kritériem,“ dodal k projektu Petr Šrain, který vzápětí upřesnil základní podmínky úspěšné žádosti: „Jelikož nám jde také o podporu mládežnického fotbalu, musí mít žádající klub alespoň jedno družstvo žáků a zároveň dorostenecký tým. Klub by se také měl na projektu podílet minimálně 50% z vlastních zdrojů, maximální výška příspěvku pak bude 100 000 korun.“

FORTUNA se tak ve spolupráci s ČMFS a PUBLIC FOOTBALL opět přihlásila k zájmu o fotbal na všech jeho výkonnostních úrovních. „Fotbal je především o radosti, společných prožitcích. My pevně věříme, že investované prostředky, stejně jako v minulých letech, pomohou k mnoha úsměvům a nezapomenutelným fotbalovým bitvám,“ zakončil Petr Šrain. Přesné podmínky projektu jsou k nahlédnutí na stránkách www.ifortuna.cz/grant a www.fotbal.cz.

Reklama