Hlavní obsah

Se San Marinem o potvrzení postupu

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Česká jednadvacítka se vrací na pražskou Julisku po patnácti letech.

Článek

V kvalifikaci o postup do baráže se ve středu 11. srpna střetne od 18 hodin v Praze-Dejvicích na stadionu Dukly na Julisce česká reprezentace do 21 let s týmem San Marina. Výhra prakticky znamená postup ze skupiny bez ohledu na výsledky dvou zbývajících domácích zápasů s Německem a s Islandem.

„Věřím, že se s kvalifikační přestávkou, která trvá od loňského listopadu, vypořádáme dobře, protože nás čeká hratelný soupeř. Takto jsme si to po losu domluvili. Tento termín je totiž specifický. Budou jen dva dny na společné tréninky, hráči budou mít za sebou různou míru zatížení. Někteří stihnou sehrát jen jedno ligové kolo, ti z Gambrinus ligy ale kola čtyři,“ připomíná trenér Jakub Dovalil.

V nominaci musel udělat tři změny, ale kostra týmu je k dispozici. Vstupné činí 50 korun a za tuto částku je k vidění zajímavý mix mladých českých hráčů působících v Gambrinus lize, ale i v zahraničí. Například Jakob Lensky hraje za Utrecht, Ondřej Mazuch a Lukáš Mareček za Anderlecht a Marek Suchý za Spartak Moskva.

Češi v pondělí trénovali na Přední Kopanině a odpoledne si vyzkoušeli Julisku, kde jsou v úterý oficiální tréninky. Češi začínají v 17 hodin, San Marino v 18.30 hodin.

Trenér reprezentace do 21 let JAKUB DOVALIL bude ale zítra na lavičce chybět. Mužstvo však na utkání pochopitelně připravoval. Co se tedy přihodilo? „To je jednoduché. Dohonil mě trest za vykázání na tribunu v zápase mistrovství světa dvacítek v Egyptě. Takže dnes a ještě proti Německu budu zápas sledovat z nadhledu a na lavičce bude tým řídit Honza Suchopárek s Petrem Koubou,“ vysvětlil Jakub Dovalil.

Juliska po patnácti letech

Stadion Dukly Praha na Julisce oslavil letos v červenci 50. výročí od otevření. Od roku 1960 zažil řadu skvělých mezinárodních klání, například se tam hrálo v roce 1967 i semifinále PMEZ Dukla – Celtic FC. Mezistátní utkání ale Juliska hostila poskrovnu.

Naposledy před patnácti léty, kdy v kvalifikaci „jednadvacítek“ porazilo 14. listopadu Česko celek Lucemburska 4:0 (3:0) dvěma brankami Galáska, po jedné vstřelili Hyský a Barteska.

Trenér Ivan Kopecký poslal do hry tuto sestavu: Černý – Hyský, Pikl, Skála (23. Vávra), Gabriel – Čížek (40. Barteska), Slončík, Galásek, Novotný P. – Koller, Baranek (79. Vágner).

Tentokráte na vynikajícím travnatém koberci hostí „lvíčata“ San Marino. Zápas vysílá přímým přenosem ČT4.

Tento text nebyl vytvořen redakcí. Jedná se o tiskovou zprávu.

Reklama