Hlavní obsah

Česká osmnáctka vyhrála vysoko nad Tureckem

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Výborný výkon předvedla reprezentace do 18 let v utkání o 3. místo na turnaji Václava Ježka. Turecko porazila jednoznačně 4:1.

Článek

Statistika zápasu

ČR "18" - Turecko "18" 4:1 (2:0) Góly ČR: 60. a 65. Šumský, 12. Česlák, 17. Falta. Sestava ČR: Veselý (41. Kotěra) - Krátký, Kováč, Kalas, Hybš - Prošek, Česlák, Šimeček (41. Hurka), Falta (50. Toms) - Mandula (30. Houska), Haša (41. Šumský). Trenéři Hřebík a Jílek.

Český celek začal hodně aktivně a v úvodních dvaceti minutách si vypracoval čtyři vyložené šance, z nichž dvě proměnil. Poctivou hrou pak nepouštěl soupeře do šancí a ve druhém poločase zvýšil z brejkových situací až na 4:0. Turecko už jen tři minuty před koncem korigovalo na 4:1 "Očekávali jsme velkou kvalitu ze strany soupeře, ale výtečně jsme zvládli nejen úvod zápasu, ale celý jeho průběh. Turky jsme zaskočili hodně aktivní hrou, hráli jsme hodně vysoko a získali velkou převahu a šance. I když nám pak po získání dvougólového náskoku trochu došly síly a soupeř byl na míči lepší, zvládli jsme defenzivní činnost a nepustili ho do žádné gólové šance. Ve druhém poločase to bylo podobné. Když pak soupeř hru ještě víc otevřel, dostávali jsme se do velkých příležitostí po brejkových situacích a další dvě proměnili," zhodnotil utkání trenér Václav Jílek.

K vystoupení českého týmu na celém turnaji pak Václav Jílek dodal: "Kvitovali jsme s kolegou Hřebíkem narůst herní kvality a herního projevu našeho týmu. Kluci pochopili, co od nich chceme, a i když se někdy projevila kondiční nedostatečnost, úkoly plnili výborně. Bylo na nich vidět, že chtějí, mají motivaci a vůli. Ve třech zápasech jsme inkasovali jenom jeden gól a kvality v ofenzivě potvrdili proti tak silnému soupeři, jakým bylo v posledním utkání Turecko. To jsou parametry, které naše účinkování na turnaji zdobí."

Reklama