Hlavní obsah

Reprezentační výběr pro mistrovství světa v pouličním fotbale kompletní

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Ivan Hašek, předseda ČMFS, se sešel s Josefem Šedivým z občanského sdružení SANANIM, který mu oznámil jména reprezentantů České republiky na Homeless World Cup. Světové mistrovství Homeless se uskuteční stejně jako následující „velký“ fotbalový šampionát v Brazílii.

Článek

„Fotbal jako celosvětový fenomén má obrovskou sílu. Sílu změnit svět k lepšímu. Jsem rád, že ČMFS je součástí tohoto procesu a přeji reprezentaci, aby v Brazílii nejen dosáhla sportovního úspěchu, ale aby každý hráč sám za sebe získal motivaci a změnil svůj život.“, řekl Ivan Hašek s tím, že sociální sportovní akce mají nezastupitelné místo ve snaze motivovat sociálně vyloučené skupiny lidí ke změně.

„ČMFS, který se v tomto roce stal partnerem projektu „Zvítězit může každý“ a navázal tak na dlouhodobou podporu sociálních sportovních akcí, je pro nás velice důležitým partnerem. Pomáhá nám realizovat sny kluků, kteří by se jinak jenom potloukali po ulicích.“, dodal Josef Šedivý.

Česká výprava odletí do Ria de Janeiro za necelé dva týdny. Těsně před odletem, v pondělí 13. září v 11.00, se v Praze na Strahově uskuteční tisková konference.

o.s. SANANIM je je v ČR jedním z nejstarších a dnes i největších nestátních poskytovatelů služeb v oblasti prevence, péče a léčby závislostí na nealkoholových drogách. V současné době sdružení provozuje jedenáct hlavních zařízení  a poskytuje řadu rozšiřujících a doplňujících projektů či programů.

Homelles World Cup je druhá největší sociální sportovní akce na světě, každoročně se světového finále účastní přes 60 národních týmů. Přes 80% všech hráčů pak pozitivně změnilo svůj život k lepšímu.

Reklama