Hlavní obsah

Tipsport Fotbalista roku 2010

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Nový rok už odstartoval, ale fotbaloví fanoušci se ještě jednou budou moci ve slavnostním duchu ohlédnout za sportovními měsíci roku 2010. Sedmého února totiž budou na galavečeru vyhlášeny výsledky ankety Tipsport Fotbalista roku 2010.

Článek

Tradiční anketa píše svoji historii od roku 1965, kdy byl jako první oceněn legendární Ján Popluhár ze Slovanu Bratislava. V následujících ročnících přibývala v seznamu výherců další jména nejvýznamnějších fotbalistů republiky. Postupně vznikly také ankety o trenéra i talent roku a v neposlední řadě je oceňována také osobnost Gambrinus ligy. Do Síně slávy českého fotbalu je počínaje rokem 2006 vždy uvedena jedna legenda.

Nejúspěšnějším mezi fotbalisty je prozatím s pěti triumfy brankář Ivo Viktor, v trenérské kategorii se sedmkrát radoval Karel Brückner. Dva z největších favoritů letošního ročníku, Petr Čech a Tomáš Rosický, se mohou shodně pochlubit třemi vítězstvími a v případě únorového triumfu by se v historické tabulce zařadili na stříbrnou pozici po bok Pavla Nedvěda.

Vedle titulárního partnera akce, kterým je sázková kancelář Tipsport, se na anketě výrazně podílejí také další významní partneři. Kategorii Trenéra roku tak zaštítila automobilka Hyundai, Gambrinus odmění Osobnost ligy a společnost T-Mobile se přihlásila k ocenění největšího Talentu roku.

Premiérově se zapojí také fanoušci

K anketě Tipsport Fotbalista roku letos navíc přibyla nová kategorie, v které bude o nejlepším hráči České republiky rozhodovat veřejnost na webové stránce www.fotbalistaroku.cz.

„Fotbal potřebuje další impulzy, proto nás těší vznik nové ankety,“ pochvaluje si novinku předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek. „Jsem zvědavý, jaký má fanoušek pohled na naše hráče. Jeho názor je hodně důležitý,“ dodává Hašek.

Získá prestižní ocenění brankář Čech, záložník Rosický či například útočník Baroš? Nebo mezi fanoušky zaboduje hráč, kterého pravidelně vídají na trávníku při zápasech Gambrinus ligy? Rozhodovat se bude právě při hlasování, které odstartuje v pondělí 10. Ledna a ukončeno bude 5. února.

Na tipující fanoušky navíc čeká také soutěž, ve které jsou nachystány mnohé atraktivní ceny včetně leteckého zájezdu na utkání Španělsko - ČR, lístků na pražskou odvetu nebo cen z reprezentačního fanshopu.

Další novinky přichystal T-Mobile

T-Mobile jako generální partner české fotbalové reprezentace a oficiální partner ankety Fotbalista roku přichystal pro své fanoušky také jednu novinku. Na facebooku T-Mobile bude spuštěna 5ti denní soutěž, která každý den jednomu ze soutěžících s doprovodem umožní být přítomen přímo na slavnostní vyhlášení výsledků ankety ve Stavovském divadle. Celkem tak rozdá 10 lístků, ale to není všechno. Všichni výherci se před samotným vyhlašováním setkají s nominovanými kandidáty na titul Fotbalisty roku a navíc se ještě jeden z účastníků soutěže podívá s českou fotbalovou reprezentací na přátelské utkání v Chorvatsku, které se hraje 9. 2. V Pule. Soutěž odstartuje 24. ledna.

Ti, kdo nebudou mít to štěstí se zúčastnit vyhlašování osobně, ale přesto jsou zvědaví, jak to vypadalo v místě dění, nezůstanou ochuzeni. Speciální reportáž z průběhu galavečera, včetně záběrů ze zákulisí, bude možné zhlédnout na facebooku T-Mobile po skončení ankety.

Televizní večer plný fotbalu a zábavy

Také letos bude vyhlášení hlavní fotbalové ankety v Česku spojeno se slavnostním televizním večerem. 7. února od 20 hodin budou televizní obrazovky hostit večer spojený s pomyslným dekorováním nového fotbalového krále Česka.

Večerem bude provázet známý fotbalový komentátor Jaromír Bosák, který navíc bude mít tu čest přivítat přímo na pódiu Stavoveského divadla fotbalové medailisty z let 1962 (stříbrná medaile MS Chille), 1976 (zlatá medaile ME v Jugoslávii) a 1996 (stříbrná medaile ME v Anglii).

Přítomni budou také nominovaní fotbalisté a trenéři, diváci v sále i u televizních obrazovek se navíc budou moct těšit na množství dalších osobností z prostředí fotbalu i české kultury.

Reklama