Hlavní obsah

Vrbata sice věří rychlé dohodě v NHL, přesto v sobotu nastoupí za Boleslav

Také v první lize bude hrát hokejista z NHL. Jednatřicetiletý útočník Radim Vrbata přiletěl ze zámoří a je připraven nastoupit za Mladou Boleslav, kde je třetinovým vlastníkem klubu. Odchovanec středočeského klubu by se měl objevit v sestavě již v sobotním utkání proti Olomouci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radim Vrbata z Phoenixu (vlevo) posílí Mladou Boleslav.

Článek

Už máte vyřízené všechny náležitosti, abyste mohl za svůj mateřský klub hrát?

Snad ano. Pojistka smlouvy v zámoří sice nebyla zrovna levná záležitost, ale domluvili jsme se na vedení, že její uhrazení půjde mimo klubový rozpočet. Dres mi tady dali s číslem 17, protože devatenáctku, kterou mám ve Phoenixu, nosí brácha David a kvůli pár zápasům mu ji brát nechci.

Nastoupíte spolu s bratrem v jednom útoku?

Nechám to čistě na trenéru Výborném, ale možná to tak vyplyne. Byl by to pro nás oba jedinečný zážitek, ale rozhodně musím mírnit očekávání fanoušků z hlediska mého výkonu. Nevím, co od sebe mohu čekat a zatím tedy nemám pocit, že by ze mě soupeři měli mít nějaké velké obavy.

Jakou jste si jako spolumajitel připravil pro sebe hráčskou smlouvu?

Čistě symbolickou, i když svádím vnitřní boj. Jako spolumajitel bych si navrhnul co nejmenší odměnu, ale jako hráč bych zase chtěl nejvíc. Jenže dobře víte, že hokejisté moc práv nemají, takže tady budu hrát prakticky zadarmo (směje se).

Celý rozhovor si přečtěte ve čtvrtečním Právu

Reklama

Související témata: