Hlavní obsah

Joseph po operaci stihne začátek NHL, jen není jisté kde

PRAHA

Jak už ve středu informoval deník Toronto Sun, gólman Detroitu Curtis Joseph se skutečně podrobil operaci zraněného kotníku. Vzhledem k tomu, že kotník nebyl zlomený, bude moci začít s bruslením už za šest týdnů, tedy ještě před začátkem nové sezóny NHL. Původní odhady doby rekonvalescence přitom byly čtyř až pěti měsíců.

Foto: ČTK

Brankář Detroitu Curtis Joseph (vlevo likviduje střelu Paula Kariyi z Anaheimu) je po operaci kotníku.

Článek

Šestatřicetiletý gólman se k zákroku odhodlal po vyšetření v clevelandské nemocnici, k němuž dali podnět představitelé Bostonu Bruins. Ten se stal v poslední době nejvážnějším kandidátem na získání Josepha, který se po návratu Dominika Haška, stal v Detroitu přebytečným.

Zájem údajně projevili také Atlanta Thrashers a New York Rangers. A nic na jejich úmyslu angažovat Josepha nezměnila ani zmíněná operace. "Samozřejmě, že je snažší vyměnit někoho, kdo je stoprocentně zdravý," sdělil na toto téma viceprezident Detroitu Jim Devellano. "Ale Curtis by měl být zpátky na ledě už za šest týdnů, takže tu není žádná komplikace."

Holland: Josepha vyměníme okamžitě

Zda se ale Joseph opravdu bude stěhovat, není vůbec jisté. Celá situace je komplikována budoucím vyjednávání o nové kolektivní smlouvě příští rok, takže kluby NHL nyní nevědí, jaké si budou moci dovolit výdaje na platy hráčů.

Detroit na druhé straně moc dobře ví, že platit osm miliónů dolarů ročně náhradnímu brankáři je prosté bláznovství. Pozici brankářské jedničky totiž Joseph ztratil v okamžiku, kdy návrat k Red Wings ohlásil Dominik Hašek.

Josephovu pozici v klubu dokresluje i vyjádření generálního manažera Detroitu Kena Hollanda: "Pokud mi dnes někdo zavolá a nabídne odpovídající podmínky výhodné pro klub i pro Curtise Josepha, pak udělám výměnu hned dnes. Dosud se tak ale nestalo."

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko