Hlavní obsah

Hradec Králové a KHL na Slovensku? Atraktivita vs. obavy

PRAHA

Hokejový klub HC Lev Hradec Králové obdržel seznam podmínek, které má splnit pro možný vstup na Slovensko. S ním souvisejí i otázky, na které musí reagovat. Odebere na Slovensku sponzory, zní jedna. Jiní vidí zase KHL jako atraktivní soutěž pro fanoušky.

Článek

„Pokud nebudou podmínky splněny, je předčasné hovořit o souhlasu,“ cituje sme.sk Jána Tarabu, generálního sekretáře Slovenského svazu ledního hokeje.  „To je samozřejmé, respektujeme postup slovenského svazu, my jsme zase splnili Reglement KHL,“ reagoval Zdeněk Šesták, mediální zástupce Hradce Králové.

Žádná ultimáta

Možným problémem hostování se jeví, že tým z Hradce Králové není členem žádného hokejového svazu, z českého vystoupil. „Zástupcům Hradce jsme poskytli všechny podmínky, které vyžaduje IIHF a ruská federace zastřešující KHL. Nedali jsme žádná ultimáta,“ pověděl Taraba. Na to zástupce českého klubu odpověděl. „V červnu jsme oslovili Slovenský hokejový svaz, abychom mohli hrát zápasy KHL na území Slovenska.“

Je tu i další věc. Vladimír Paštinský, ředitel slovenské extraligy, si neumí představit, že by v Popradu hrála dvě mužstva. Jedno slovenskou ligu a druhé KHL. K tomu se objevují obavy, že nový hráč na marketingovém trhu by mohl odlákat potencionální sponzory domácím klubům. Vše otázky, které už byly řešeny v Česku, nyní tu jsou opět. „Co se týče sponzorů, tak v Česku tato obava byla, ale my jsme nikomu žádného sponzora nevzali,“ dodává Šesták.

Šupler i Rusnák jsou pro

„Z hokejového hlediska by měl vstup Popradu do KHL velký význam. Slovenští hráči by místo švédských nebo zámořských klubů našli podobné podmínky doma,“ nechal se slyšet Július Šupler. Podle trenéra Dinama Riga by mužstva z KHL byla atraktivní i pro fanoušky. „Určitě se rád na KHL podívám, třeba i osobně na Slovensku. Taková soutěž, to je dobrý tahák pro diváka. Prostě atraktivita pro publikum, lidé mohou vidět kvalitní hokejisty. V Popradu by to mohlo mít pozitivní efekt na mládež - slavní hokejisté, které by viděli mladí, pro ně mohou být vzory,“ přidal se bývalý hokejista Dárius Rusnák.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko